Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inter poate pierde o echipă întreagă după finala Champions League! 10 jucători pot pleca de pe Meazza

Dani Morar

Actualizat 23/06/2023 la 23:30 GMT+3

Inter a făcut un sezon de excepție, reușind să joace finala Ligii Campionilor împotriva lui Manchester City și încheind pe locul 3 în Serie A. În ciuda acestui lucru, nu mai puțin de 10 jucători sunt în pericol de a pleca de pe Giuseppe Meazza.

Inter-Spieler nach dem verlorenen Finale

Credit imagine: SID

Inter a ajuns până în finala Champions League în sezonul recent încheiat. Italienii au fost învinși de Manchester City cu 1-0, prin golul marcat de Rodri, dar în ciuda acestui lucru, performanțele nerazzurrilor sunt extrem de apreciate.
Echipa a încheiat pe locul 3 în Serie A, cu 72 de puncte. Doar campioana Napoli și Lazio au fost peste echipa antrenată de Inzaghi, care a făcut o treabă excelentă datorită compatibilității sale cu acest club.
În ciuda performanțelor remarcabile, Inter poate pierde aproape o întreagă echipă în această vară. Dzeko, Skriniar, Brozovic, Gosens, Correa, Bellanova, D’Ambrosio, Handanovic, Onana și Lukaku sunt în pericol de a se despărți de echipă din diverse motive, anunță Gazzetta dello Sport.
Primii doi s-au despărțit deja de Inter. Dzeko a semnat cu Fenerbahce, iar Skriniar va lua drumul Franței, la PSG. Correa se află și el pe lista de transferuri, dar cea mai grea lovitură ar putea veni pe postul de portar.
Onana este curtat intens de Manchester United, iar cele două părți au purtat deja discuții pentru o eventuală mutare. Oficialii de pe Old Trafford vor să fie acoperiți în cazul în care David De Gea se va hotărî să plece.
Împrumutul lui Romelu Lukaku de la Chelsea a expirat, iar Inter a făcut o ofertă pentru un nou împrumut. 7 milioane de euro au oferit italienii, însă londonezii au refuzat din start această propunere.
Citește și:

Inter, AS Roma și Fiorentina, învinse în finalele europene din acest sezon

În toate finalele europene din acest sezon a fost implicată câte o echipă italiană, dar AS Roma a fost învinsă de Sevilla în ultimul act din Europa League, iar Fiorentina a cedat dramatic contra lui West Ham United în Conference League.
Inter a cedat și ea în fața lui Manchester City, astfel că echipele din Serie A au avut parte de procentaj 0 în finalele europene din acest sezon.
Înaintea finalei câștigate în 1965, Inter triumfase și cu un an înainte în Cupa Campionilor (3-1 cu Real Madrid), astfel că a devenit prima echipă italiană care își apără trofeul în cea mai prestigioasă competiție din fotbalul european. Doar Milan se mai poate lăuda cu această performanță, în 1989 și 1990.
Ultimul succes al Interului în Champions League a fost obținut în 2010 (2-0 cu Bayern). În semifinalele acelui sezon, Inter trecea în dublă manșă de Barcelona antrenată de Pep Guardiola, deci există un motiv în plus pentru fanii italieni să spere că echipa lor va răpune din nou mașinăria de fotbal pregătită de antrenorul catalan.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo