Articol scris de Dani Morar
Povestea dintre cele două părți, care s-a întins pe durata a 3 ani, s-a încheiat astăzi în mod oficial. Inter a făcut anunțul că Alexis Sanchez devine liber de contract și își poate căuta o nouă echipă. Atacantul pleacă cu buzunarele pline, după cum anunță Gazzetta dello Sport, iar despărțirea s-a produs în condiții amiabile.
Inter scapă astfel de unul dintre cele mai mari salarii din lot după ce a reușit să îl repatrieze pe Lukaku, după numai un an petrecut la Chelsea. Sanchez a ajuns la 33 de ani și a reușit doar 20 de goluri în 109 apariții la nerazzuri.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona poate câștiga mai mult decât 3 puncte cu Inter! Miza pusă în dubla manșă cu italienii
IERI LA 14:48
"FC Internazionale Milano anunță că a ajuns la un acord pentru rezilierea contractului atacantului chilian Alexis Sanchez. Clubul dorește să îi mulțumească lui Alexis pentru cele 3 sezoane petrecute aici, care au culminat prin cucerirea a 3 trofee, și îi urează tot binele pe parcursul carierei sale", a fost comunicatul oficial venit din partea lui Inter.
Chilianul are un CV impresionant. După ce a fost sub contract cu Udinese, de unde a fost împrumutat pe rând la Colo Colo și River Plate, a fost cumpărat de Barcelona. A jucat 3 sezoane pentru catalani și a înscris 39 de goluri, făcând apoi pasul în Premier League, unde a evoluat la Arsenal și Manchester United.
Citește și:

Alexis este aproape de Marseille, dar Real Madrid stă la pândă

Atacantul chilian este dorit intens la Marseille, care va evolua în acest sezon de Champions League, dar s-a scris și despre un eventual contract propus de Real Madrid. "Galacticii" își doresc o variantă de rezervă pentru Benzema, care nu poate fi forțat în fiecare meci.
Clubul blanco vrea să scape de Mariano Diaz și vrea să aibă un atacant cu experiență pe bancă, tocmai de aceea presa din Spania l-a inclus pe Sanchez pe lista scurtă pentru îndeplinirea acestui rol.
La Marseille, chilianul ar putea intra direct titular, tocmai pentru că francezii speră ca experiența lui să ajute clubul în noul sezon de Champions League. Francezii au încheiat sezonul trecut pe locul secund în Ligue 1, la o diferență de 15 puncte de PSG.
Marseille a început bine actuala campanie din campionatul francez, reușind un meci spectaculos cu Reims, pe care a bătut-o cu 4-1. Arkadius Milik și columbianul Luis Suarez ar fi principalii concurenți pe postul de atacant, cel din urmă reușind o dublă în meciul din weekend.
Fotbal
Start de vis! Echipele din TOP 5 campionate din Europa care încă nu au pierdut în acest sezon
20/09/2022 LA 06:16
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24