Ionuț Radu a jucat doar două meciuri în sezonul trecut pentru Inter, unul în Serie A și celălalt în Cupa Italiei. După ce milanezii l-au transferat în această vară pe Andre Onana, conducerea clubului a luat decizia de a renunța pentru moment la român.
Fotbalistul a fost împrumutat pentru un sezon la Cremonese, unde are șanse mari de a fi titular. Înainte de a semna cu echipa care a promovat în prima ligă a Italiei la finalul sezonului trecut, Radu și-a prelungit contractul cu Inter până în vara anului 2024.
Potrivit Playsport, pentru ca împrumutul să se realizeze, goalkeeper-ul a fost nevoit să-și modifice salariul. Românul, care a încasat până acum 2,3 milioane de euro pe an, a renunțat la 400.000 de euro, urmând a primi acum 1,9 milioane de euro.
Serie A
Inzaghi a vorbit despre Ionuț Radu înaintea meciului Udinese – Inter: "La mine există o ierarhie!"
01/05/2022 LA 07:35
Această sumă va fi suportată în sezonul 2022/23, în mod egal, de cei de la Inter și Cremonese.
Citește și:

IONUȚ RADU ARE ȘANSA DE A-ȘI RELANSA CARIERA

Ionuț Radu este jucătorul lui Inter din 2013, când a ajuns la Academia clubului de pe Meazza. După ce a trecut la seniori, românul nu a reușit să se impună la echipa mare și a fost împrumutat în mai multe rânduri.
Portarul a trecut pe la Avellino (2017-2018), Genoa (2018-2020) și Parma (2020), iar cel mai bun randament l-a dat în timpul împrumutului la Genoa, când a avut evoluții apreciate în toată Italia.
Așadar, acum, Ionuț Radu are șansa de a-și relansa cariera la o echipă mică, dar cu care va juca într-una dintre cele mai importante ligi din Europa. Românul a avut oferte și din alte campionate, dar a preferat să continue în Serie A, campionat pe care îl cunoaște foarte bine și unde nu va avea nevoie de o perioadă de adaptare, așa cum s-ar fi întâmplat dacă ar fi schimbat țara.
Serie A
Ionuț Radu, apărat de suporterii lui Inter, după gafa absurdă cu Bologna! Bannerul afișat de ultrași
30/04/2022 LA 07:25
Serie A
Soarta lui Ionuț Radu, decisă de Inter! Agentul portarului român a făcut marele anunț
29/04/2022 LA 13:42