Ionuț Radu, aproape de finalul aventurii la Cremonese! Unde va juca portarul român din iarnă

Eurosport
DeEurosport

Publicat 23/11/2022 la 12:31 GMT+2

Cremonese a luat o decizie cu privire la Ionuț Radu și nu se va mai baza pe portarul român din iarnă. Acesta va reveni la Inter Milano în ianuarie, echipă cu carea semnat prima dată în 2015.

Ionuț Radu (Cremonese)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Ionuț Radu a ajuns la final de drum la Cremonese. Echipa din prima ligă italiană a decis să renunțe la serviciile goalkeeper-ului în această iarnă, astfel că românul se va întoarce la Inter Milano.
Portarul este cotat la 3,5 milioane de euro și evoluează la Cremonese din vara anului 2022, sub formă de împrumut. Formația de pe locul 18 ar fi decis să nu mai continue colaborarea cu el, anunță jurnaliștii de la FCInterNews.it.
10 meciuri a jucat Ionuț Radu pentru Cremonese în acest sezon, dar a fost scos din poartă de către tehnicianul formației. Massimiliano Alvini l-a titularizat pe Marco Carnesecchi, un portar italian de 22 de ani, care este cotat la 8 milioane de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt.
Marco Carnesecchi este cel care va rămâne titular în poarta echipei din Serie A, astfel că Radu se va întoarce la formația de care aparține încă de când a debutat la profesioniști. Parma Calcio 1913, Inter Milan, US Cremonese, US Avellino 1912 și Genoa sunt echipele din cariera românului. Acesta are și 58 de meciuri pentru Inter Primavera.
Citește și:

Ionuț Radu a avut statistici bune înainte de a se accidenta

O accidentare l-a scos din poartă pe Radu, după ce fusese titular în primele 10 partide. Portarul avea statistici remarcante, în ciuda faptului că echipa sa a încasat foarte multe goluri.
Evoluțiile portarului a fost, în ciuda golurilor încasate, apreciate de jurnaliștii din Italia, fotbalistul fiind inclus chiar și în echipa etapei a doua din Serie A, după înfrângerea cu AS Roma.
În urma prestațiilor sale din acest sezon, Ionuț Radu a fost inclus în topul celor mai buni tineri portari din Europa. Potrivit statisticienilor de la Total Football Analysis, românul era lider în clasamentul golurilor inevitabile apărate, cu 0,53 de intervenții decisive per meci, luându-i fața lui Gianluigi Donnarumma, care are o medie de 0,37 de intervenții per partidă.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo