Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juventus, lovitură după lovitură: După Di Maria, l-a semnat și pe Pogba. Dream Team pentru Allegri

Cristian Mihală

Publicat 09/07/2022 la 12:47 GMT+3

Paul Pogba este noul jucător al lui Juventus, după ce francezul de 29 de ani a efectuat în această dimineață vizita medicală la noul său club.

Paul Pogba saluta i tifosi della Juventus all'esterno del JMedical

Credit imagine: Getty Images

După ce ieri a reușit să îl semneze pe Di Maria, din postura de jucător liber de contract, "Bătrâna Doamnă" a mai adus un fotbalist cu nume: Paul Pogba.
În fapt, este vorba de o revenire pentru internaționalul din Hexagon, care a mai evoluat la Torino în perioada 2012-2016. Acum 6 ani, United plătea aproximativ 100 de milioane de euro pentru transferul său și, după o perioadă de coșmar în Teatrul Viselor, se întoarce sub comanda lui Allegri, gratis.
"Nu putea fi o dimineață mai bună 🤍🖤", a scris Juventus pe pagina de Twitter, alături de o poză cu Paul Pogba.
Pogba a acceptat un salariu de 8 milioane de euro/an, o sumă foarte mică, dacă ne raportăm la pretențiile avute în Premier League. United a încercat în ultimele luni să îi prelungească înțelegerea scadentă, dar mijlocașul a solicitat 20 de milioane de euro/sezon. Evident, suma cerută a fost atât de mare și pentru că Pogba nu dorea să mai continue pe "Teatrul Viselor", unde simțea că nu are vreo șansă să câștige vreun trofeu.
Un fotbalist extrem de capricios, numit "virusul din vestiar" de Mourinho, după ce "Specialul" a părăsit United, Pogba va reveni acum sub comanda unui antrenor care îl înțelege și pe care îl respectă: Allegri.
De altfel, în primăvară, când s-a vorbit pentru prima oară foarte serios despre o revenire a lui Pogba la Juventus, Allegri a dezvăluit că s-a înțeles excelent cu francezul, în perioada 2014-2016, cât l-a avut sub comanda sa.
"Am o relație excelentă cu Pogba, dar el cred că e foarte supărat și mânios pe mine pentru că l-am învins mereu la baschet", spunea Allegri în primăvară.
4 titluri și 2 Cupe ale Italiei a cucerit Pogba la Juventus, la precedenta prezență în lotul torinezilor. El a jucat și o finală de Champions League în tricoul bianconerilor, pierdută în fața Barcelonei.

Di Maria, un an la Juventus

Internaţionalul argentinian Angel Di Maria, liber de contract după ce a părăsit PSG, a semnat o înţelegere pe un an cu Juventus Torino, a anunţat vineri seara clubul italian, scrie AFP.
"Angel Di Maria este de acum jucătorul echipei Juventus Torino", a menţionat clubul din Serie A într-un comunicat de presă.
Atacantul, în vârstă de 34 de ani, care are şi cetăţenie italiană, va experimenta astfel şi prima ligă valorică italiană, după ce a evoluat în Argentina (Rosario), Portugalia (Benfica), Spania (Real Madrid), Anglia (Manchester United), apoi în Franţa, la Paris Saint-Germain, unde a sosit în 2015.
Fotbalistul sud-american va încasa un salariu de 7 milioane de euro la Juve, potrivit Gazzetta dello Sport.
Angel Di Maria a evoluat începând din 2015 pentru PSG, iar în sezonul trecut a reuşit 5 goluri şi 9 pase decisive în 31 de meciuri disputate în toate competiţiile.
Di Maria a anunţat recent că se va retrage din selecţionata Argentinei după Cupa Mondială din Qatar. El a îmbrăcat până în prezent de 121 de ori tricoul naţionalei Albiceleste, pentru care a marcat 24 de goluri.
Cum va arăta Juventus în noul sezon
  • Szczesny - Danilo, Bonucci, De Ligt, Sandro - Locatelli, Rabiot (Zakaria/Arthur), Pogba - Chiesa, Vlahovic, Di Maria
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo