Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lazio câștigă pe terenul Atalantei și urcă pe podium în Serie A, la egalitate de puncte cu adversara de astăzi

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 23/10/2022 la 20:56 GMT+3

Lazio s-a impus pe terenul Atalantei, într-un meci din etapa a 11-a din Serie A. Romanii au făcut un meci foarte bun din punct de vedere tactic și nu le-au dat vreo șansă gazdelor. Echipa antrenată de Maurizio Sarri este cu gândul la meciul de Europa League, cu Midtjylland.

Lazio

Credit imagine: LaPresse

Articol scris de Dani Morar
Lazio a oprit seria Atalantei, care era una dintre cele 4 echipe din top 5 campionate europene care nu pierduse în acest sezon. Real Madrid, PSG și Napoli rămân singurele neînvinse în acest sezon, după victoria romanilor cu scorul de 2-0. Ștefan Radu a fost rezervă neutilizată în echipa lui Sarri.
Lazio a deschis scorul după doar 10 minute de joc. Zaccagni a finalizat o fază foarte frumoasă a echhipei sale, care s-a încheita cu pasa superbă a lui Pedro, în fața porții, atacantul îndeplinind o simplă formalitate. Un singur minut mai târziu, Vecino nu a reușit să devieze mingea trimisă de Milinkovi-Savic, ratând ocazia unui 2-0.
Același Vecino a încercat poarta în minutul 18, dar a ratat de puțin ținta. Atalanta a replicat prin Hateboer, la jumătatea primei reprize, dar lovitura sa de cap din poziție bună a trecut de puțin peste poartă. Olandezul se afla într-un offside, nesemnalizat de la margine.
Prima repriză nu a mai oferit nimic notabil, iar Pedro a avut prima incursiune a părții secunde, dar apărarea Atalantei s-a ținut bine. Marusic l-a încercat pe Sportiello la 5 minute de la reluarea jocului, dintr-o lovitură liberă de la distanță, dar portarul gazdelor a scos de sub bară.
Citește și:

Lazio a urcat pe podium în Serie A, după victoria cu Atalanta

La doar un minut de la acea fază, Felipe Anderson a primit o pasă la marginea careului, s-a răsucit excelent și a marcat cu un șut la firul ierbii, majorând avantajul pentru Lazio. Muriel a forțat obținerea unui penalty după o oră de joc, dar arbitrul a fost pe fază și i-a acordat un cartonaș galben pentru simulare.
Atalanta a continuat să preseze, dar fără rezultat. Defensiva lui Lazio a stat foarte bine în teren și gazdele au trimis un singur șut pe spațiul porții adverse. În finalul partidei, Muriel a fost eliminat după ce a văzut al doilea cartonaș galben, în urma unui fault. Lazio a dominat și la capitolul statistică, având 8-4 la cornere și o posesie superioară.
Pentru Lazio urmează un meci crucial în Europa league, pe teren propriu, cu Midtjylland. Toate cele 4 echipe din grupa F au câte 5 puncte, dar echipa din Serie A este abia pe locul 3, din cauza golaverajului mai slab. De cealaltă parte, Atalanta este liberă la mijlocul săptămânii și va putea pregăti în liniște meciul din etapa viitoare, de pe terenul lui Empoli.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo