Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Napoli întoarce scorul la Bergamo, cu Atalanta, și se detașează în fruntea clasamentului din Serie A

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/11/2022 la 20:52 GMT+2

Napoli s-a impus cu scorul 2-1 în deplasarea de la Atalanta, într-o partidă contând pentru etapa a 13-a din Serie A, iar în urma acestui rezultat își consolidează primul loc în clasament.

Osimhen dopo il gol in Atalanta-Napoli - Serie A 2022/2023

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Primele două ocupante din Serie A, Napoli și Atalanta, și-au dat întâlnire sâmbătă seara, la Bergamo, într-un meci contând pentru cea de-a 13-a rundă a primei ligi italiene.
Duelul de pe terenul Atalantei a fost cel de-al patrulea al acestei etape și s-a încheiat cu scorul 2-1 în favoarea vizitatorilor de la Napoli, care se detașează în fruntea clasamentului, cu 35 de puncte după primele 13 meciuri jucate, ajungând la cea de-a 11-a victorie stagională.
CITEȘTE ȘI:
Meciul de la Bergamo a început sub semnul echilibrului, iar gazdele au fost primele care au punctat în poarta lui Meret. Centralul Maurizio Mariani, după ce a consultat sistemul de arbitraj video, a decis să pună mingea pe var pentru amfitrionii partidei, după un henț comis în careu de oaspeți. Ademola Lookman l-a învins de la 11 metri pe goalkeeper-ul advers, trimițând balonul imparabil, la vinclul drept.

Liderul Napoli, revenire la Bergamo cu Atalanta

Bucuria Atalantei nu a durat decât patru minute, căci liderii din Serie A au restabilit egalitatea pe tabelă.
Piotr Zielinski a trimis o centrare până la marginea careului, unde l-a găsit perfect pe Victor Osimhen, care a fructificat oportunitatea primită pentru 1-1, introducând, cu capul, mingea în ațe în minutul 23.
Napoli a preluat până la intrarea la vestiare conducerea, reușind întoarcerea scorului la 35 de minute de la primul fluier al întâlnirii.
Marcatorul primului gol, Victor Osimhen, i-a pasat lui Eljif Elmas, în interiorul careului de pedeapsă, care cu un șut puternic a reușit să îl învingă pe Musso, ducându-și echipa cu un pas în fața adversarului.
Întoarcerea de la vestiare le-a aparținut gazdelor, atunci când în minutul 53 o centrare în interiorul careului l-a găsit pe Hans Hateboer, însă lovitura sa de cap a trecut milimetric pe lângă bara din dreapta porții lui Meret, oaspeții scăpând cu fața curată.
Tot Atalanta a fost formația mai periculoasă și în minutele următoare, atunci când Ademola Lookman nu a izbutit să puncteze din interiorul careului de șase metri, mingea depășind cu mult transversala.
Giovanni Simeone a avut în minutul 79 o incursiune în careul advers, dar șutul său a trecut pe lângă poarta gazdelor, menținându-se scorul înregistrat în minutul 35 al duelului.
S-a terminat 2-1 pentru vizitatorii de la Napoli, care în urma acestui rezultat se distanțează în fruntea clasamentului, ajungând la borna 35, după 13 meciuri, în timp ce Atalanta poate pierde poziția secundă dacă Milan va câștiga cu Spezia.
Runda viitoare, Atalanta se va deplasa pe terenul lui Lecce, miercuri, 9 noiembrie, de la ora 19:30, în timp ce Napoli va primi pe teren propriu vizita celor de la Empoli, marți, 8 noiembrie, de la 19:30.
Alte rezultate înregistrate în Serie A în etapa a 13-a:
  • Udinese - Lecce 1-1
  • Empoli - Sassuolo 1-0
  • Salernitana - Cremonse 2-2
Ce alte meciuri mai sunt în etapa a 13-a din Serie A:
  • Milan - Spezia, sâmbătă, ora 21:45
  • Bolgna - Torino, duminică, ora 13:30
  • Sampdoria - Fiorentina, duminică, ora 16:00
  • Monza - Verona, duminică, ora 16:00
  • Roma - Lazio, duminică, ora 19:00
  • Juventus - Inter, duminică, ora 21:45

Atalanta - Napoli 1-2 | Echipele de start

  • Atalanta: Musso - Toloi, Demiral, Scalvini - Hateboer, Pasalic, Koopmeiners, Maehle - Ederson, Lookman - Hojlund. Antrenor: Gasperini
  • Napoli: Meret - Di Lorenzo, Kim, Juan Jesus, Olivera - Anguissa, Lobotka, Zielinski - Lozano, Osimhen, Elmas. Antrenor: Spalletti
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo