Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Paul Pogba, verdict teribil în cazul de dopaj! "La Pioche" spune adio fotbalului prin uşa din spate

Cristian Mihală

Actualizat 29/02/2024 la 14:15 GMT+2

Paul Pogba a fost suspendat pentru o perioadă de 4 ani în cazul de dopaj în care e implicat, a anunţat Fabrizio Romano. Cel mai probabil această decizie va însemna finalul carierei francezului, dacă nu cumva mijlocaşul va găsi înţelegere la TAS.

Pogba znowu odpocznie od piłki

Credit imagine: Getty Images

La începutul lunii decembrie, procuratura antidoping italiană a cerut o suspendare de patru ani împotriva campionului mondial din 2018, în conformitate cu Codul mondial antidoping. Procesul trebuia să aibă loc pe 18 ianuarie, dar acesta a fost amânat pentru o dată ulterioară.
În cele din urmă, Pogba s-a prezentat în faţa procuraturii italiene şi a încercat să îşi susţină cauza. El spera să primească maximum doi ani, apărarea bazându-se pe încercarea de a demonstra că mijlocaşul nu s-a dopat intenţionat.
Avocaţii lui nu au reuşit acest lucru, astfel că fotbalistul lui Juventus a primit un verdict crunt, care cel mai probabil înseamnă finalul carierei: 4 ani de suspendare. Pogba va împlini 31 de ani luna viitoare şi pare greu de crezut că va mai putea reveni în fotbalul de elită după o perioadă atât de lungă.

Pogba, pozitiv în luna august

Pogba, în vârstă de 30 de ani, a fost testat pozitiv cu ocazia meciului Udinese - Juventus, disputat în luna august în cadrul primei etape a campionatului Italiei, în care nu a evoluat.
Fotbalistul francez, al cărui sezon 2022-2023 a fost perturbat de accidentări şi de probleme extrasportive, a fost suspendat provizoriu pe 11 septembrie, înainte ca rezultatul contraexpertizei pe care a cerut-o să confirme prezenţa metaboliţilor de testosteron.
Pentru a explica acest rezultat pozitiv, anturajul lui Pogba a precizat că metaboliţii de testosteron privind de la un supliment alimentar prescris de un medic pe care jucătorul l-a consultat în Statele Unite.
Testosteronul, hormonul fertilităţii şi sexualităţii masculine, favorizează dezvoltarea musculară.
Considerat un mijlocaş central complet, "La Pioche" a fost extrem de neserios şi capricios, nereuşind să îşi exploateze la maximum potenţialul uriaş. Pogba putea deveni unul dintre cei mai mari mijlocaşi centrali din istorie, însă a plătit tribut lipsei de profesionalism. Cu toate acestea, a cucerit 10 trofee cu Juventus şi Manchester United, devenind totodată şi campion mondial, cu Franţa, în 2018.
Cariera lui Pogba, în cifre
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo