Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Seară neagră pentru Juventus! Bianconerii au pierdut la scor cu Empoli și pot rata Europa

Dani Morar

Actualizat 23/05/2023 la 00:09 GMT+3

Juventus a avut parte de o seară neagră în Serie A. După ce a aflat că va fi depunctată cu 10 puncte, echipa lui Allegri a fost învinsă la scor de Empoli, în deplasare, scor 4-1.

Vlahovic deluso in Empoli-Juventus

Credit imagine: Getty Images

Juventus a avut parte de o adevărată seară de coșmar. După ce echipa a fost penalizată cu 10 puncte din cauza problemelor prin care trece clubul, aceasta a fost învinsă la scor de Empoli, formație la care evoluează Răzvan Marin. Milocașul român nu a putut fi prezent pe teren după ce s-a accidentat și va rata și partidele cu Verona și Lazio, dar și meciurile României din luna iunie.
Empoli a deschis scorul după 18 minute, dintr-un penalty. Arbitrul Giovanni Ayroldi a verificat o fază la monitorul VAR, iar Francesco Caputo a trimis în stânga, fără speranțe pentru portarul advers.
Gazdele și-au dublat avantajul 4 minute mai târziu, prin Sebastiano Luperto. Acesta a recuperat o minge și a pătruns în careu, șutând în colțul din stânga și majorând diferența de scor.
Imediat după pauză, Juventus a mai primit o lovitură. Jean Daniel Akpa i-a pasat lui Francesco Caputo, care a avut o execuție sigură din interiorul careului, ducând scorul la un incredibil 3-0, după 47 de minute.
Este pentru prima dată când Juventus încasează 3 goluri în primele 47 de minute ale unei partide din Serie A, din 2016 încoace, de la un meci cu Genoa.
Chiesa a marcat cu 5 minute înainte de final, dar era deja târziu pentru oaspeți. O centrare venită din partea stângă a ajuns la jucătorul italian, care a reluat din voleu și a modificat tabela.
Empoli nu a fost de acord cu diferența de 2 goluri și a făcut 4-1 în prelungiri, consfințind o seară neagră pentru juve. Roberto Piccoli a pătruns în careu și a înscris cu un șut pe jos. Bianconerii se află pe locul 7 și sunt în mare pericol de a rata locurile de cupe europene.
Citește și:

Juventus a fost depunctată cu 10 puncte

Curtea Federală de Apel a decis luni dimineața penalizare clubului cu 10 puncte în cazul câștigurilor de capital. Situația echipei se complică în acest moment în ierarhie, Juventus riscând astfel să piardă locul de Europa.
Procurorul FIGC Giuseppe Chinè a acuzat clubul că ar fi încălcat articolul 6, care se referă de fapt la articolul 4 împotriva lui Agnelli, Nedved, Paratici, Cherubini, Manna, Morganti și Braghin.
Juventus a fost astfel penalizată în cazul "plusvalențelor fictive" cu 10 puncte, verdict dat de Curtea de Apel, care a judecat noul caz, după ce la Colegiul de Garanție al CONI sancțiunea de -15 puncte fusese suspendată.
Juventus a reacționat imediat după primirea suspendării, nemulțumită clar de decizia luată.
"Juventus ia act de ceea ce a decis cu puțin timp în urmă Curtea de Apel a FIGC și își rezervă dreptul de a citi motivațiile pentru a evalua un posibil apel la Colegiul de Garanție al CONI.
Ceea ce a decis cel de-al cincilea grad de judecată în această anchetă, începută în urmă cu mai bine de un an, trezește o mare amărăciune în rândul clubului și a milioanelor de fani ai acestuia, care, în absența unor reguli clare, se văd penalizați prin aplicarea unor sancțiuni care nu par să țină cont de principiul proporționalității.
Fără a ignora nevoia de celeritate, de care Juventus nu s-a ferit niciodată în cursul procedurii, se subliniază că sunt fapte care trebuie încă judecate", se arată în comunicatul emis de Juventus.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo