Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șoc în Italia! Conducerea lui Juventus a demisionat! Andrea Agnelli și Pavel Nedved, OUT de la club

Bianca Dumitru

Actualizat 28/11/2022 la 23:36 GMT+2

Juventus a ajuns în centrul atenției luni seară, după ce la club a fost organizat un consiliu extraordinar de administrație, care a consemnat demisiile tuturor celor de la conducere, în frunte cu președintele Andrea Agnelli și vicepreședintele Pavel Nedved.

Nedved e Agnelli prima di Sampdoria-Juventus - Serie A 2022/2023

Credit imagine: Getty Images

Juventus trece printr-un sezon modest din punct de vedere sportiv, fiind deja eliminată din Champions League. Forma slabă a echipei nu este singura problemă a torinezilor, clubul fiind implicat într-un scandal imens în Italia.
Oficialii echipei au fost, în ultimele săptămâni, sub o presiune imensă, iar scaunul președintelui Agnelli s-a clatinat serios. Asta după ce, la sfârșitul lunii octombrie 2022, a început un proces în urma căruia justiția trebuie să decidă dacă Juventus a încălcat sau nu legea, clubul fiind acuzat că a înregistrat câștiguri de capital fictive de peste 60 de milioane de euro.
Totul a început în urmă cu un an, la sfârșitul lunii noiembrie 2021, când Parchetul din Torino a anunțat deschiderea unei anchete împotriva lui Juventus pentru posibilă fraudă contabilă. Cei anchetați (și deja puși sub acuzare) în acest posibil complot sunt președintele Andrea Agnelli, vicepreședintele Pavel Nedved, fostul director sportiv Fabio Paratici și încă trei oficiali ai entității italiene.
Potrivit presei din Italia, în această seară, conducerea lui Juventus a demisionat, în cadrul unui consiliu extraordinar de administrație. Printre cei care și-au depus demisiile se află și președintele Andrea Agnelli, care participase duminică la un eveniment pe Allianz Stadium, în care și-a exprimat susținerea pentru proiectul Juventus Next Gen.
Citește și:
Jurnaliștii de la Eurosport.it au notat că adunarea extraordinară a reprezentanților clubului fusese amânată în urmă cu două zile, aspect care nu fusese luat în considerare ca simptom al unei crize.
Cu toate astea, astăzi, 10 dintre directorii din cadrul clubului și-au dat demisiile. Pe lângă Agnelli, printre cei care au plecat de la Juventus se mai află vicepreședintele Pavel Nedved și director general Maurizio Arrivabene, dar și alți 7 oficiali.
În acest moment, se așteaptă un comunicat de presă oficial din partea clubului torinez.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo