Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

AC Milan câștigă derby-ul cu Napoli și ajunge la 9 etape fără eșec în Serie A! Stefano Pioli, în istoria rossonerilor

Dani Morar

Actualizat 11/02/2024 la 23:45 GMT+2

AC Milan s-a impus cu 1-0 pe teren propriu, în fața lui Napoli și și-a extins serie de invincibilitate la 9 partide. Rossonerii se află pe locul 3 în Serie A, cu 52 de puncte după 24 de meciuri, 8 mai puține decât rivala Inter, care are și o partidă în minus.

Theo Hernandez festeggia con Rafael Leao in Milan-Napoli

Credit imagine: Getty Images

AC Milan a obținut o nouă victorie în Serie A și nu a mai pierdut în campionat de pe 9 decembrie, când Atalanta se impunea cu 3-2. Astăzi, rossoneri au câștigat cu 1-0 în fața campioanei Napoli, într-un meci din etapa a 24-a.
Partida de pe San Siro a fost un prilej bun pentru ca AC Milan să joace pentru prima dată în cel de-al 4-lea set de echipament, unul negru complet, inspirat din muzica grunge, metal și punk din Los Angeles.
A fost meciul cu numărul 220 al lui Stefano Pioli pe banca Milanului. Acesta l-a egalat pe Arrigo Sacchi, pe locul 5 în top, peste ei aflându-se Ancelotti, Rocco, Capello și Liedholm.
Napoli a irosit prima ocazie în minutul 10. O pasă bună l-a găsit în careu pe Giovanni Simeone, dar argentinianul nu a lovit bine mingea și a trimis pe lângă poartă.
AC Milan a deschis scorul în minutul 25, după o combinație letală. Rafa Leao a primit o pasă în flancul stâng și l-a servit pe Theo Hernandez, care a profitat de viteza superioară și a depășit apărarea adversă, marcând cu un șut pe lângă Golini.
Theo Hernandez este unul dintre cei doi fundași cu cele mai multe goluri în acest sezon în top 5 ligi europene. Celălalt e Jeremie Frimpong, de la Bayer Leverkusen.
Napoli a făcut o repriză secundă mai bună, dar Milan a rezitsta. S-a terminat 1-0, după ce ambele formații au mai ratat câteva ocazii bune de a marca, iar AC Milan își consolidează poziția a 3-a, în timp ce Napoli e pe locul 9, cu 35 de puncte.
Citește și:

AC Milan – Napoli: Echipele de start:

  • AC Milan (4-2-3-1): Maignan - Calabria, Kjaer, Gabbia, Hernandez - Bennacer, Adli- Pulisic, Loftus-Cheek, Leao - Giroud
    Rezerve: Mirante, Sportiello, Eletu, Florenzi, Jimenez, Jovic, Musah, Okafor, Simic, Terracciano
    Antrenor: Stefano Pioli
  • Napoli (3-5-1-1): Gollini - Ostigard, Rrahmani, Jesus - Di Lorenzo, Anguissa, Lobotka, Zielinski, Mazzocchi - Kvaratskhelia - Simeone
    Rezerve: Contini, Cajuste, Dendoncher, Lindstrom, Natan, Ngonge, Olivera, Politano, Raspadori, Traore
    Antrenor: Walter Mazzarri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo