Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Conducerea lui AC Milan a decis: Stefano Pioli va părăsi echipa la finalul sezonului

Eurosport
DeEurosport

Publicat 20/04/2024 la 11:42 GMT+3

Stefano Pioli va pleca de pe banca lui AC Milan la finalul actualei stagiuni. Conducerea fostei campioane a Italiei a decis să se despartă de actualul antrenor, cu un an înaintea încheierii contractului. Patru tehnicieni sunt deja pe lista "rossonerilor".

Stefano Pioli (Milan)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Gazzetta dello Sport anunță că șefii lui AC Milan au decis să-l demită pe Stefano Pioli la finalul acestui sezon. Odată cu eliminarea din Europa League, în urma înfrângerii în dublă manșă contra Romei, conducerea "rossonerilor" a decis să încheie colaborarea cu antrenorul care se afla în funcție de 4 ani și jumătate.
Milanezii au făcut o ultimă evaluare în ceea ce îl privește pe Stefano Pioli, iar în acest moment nu mai există cale de întoarcere. Tehnicianul de 58 de ani o va părăsi pe Milan la finalul sezonului, după ce acesta a ratat marile obiective ale stagiunii.
După ce câștigarea unui nou Scudetto a devenit imposibilă din cauza formei extraordinare a rivalei Inter, Milan a ratat și ultima șansă de a câștiga un trofeu în acest sezon. Elevii lui Pioli au fost eliminați din sferturile Europa League tocmai de AS Roma, cu scorul de 3-1 la general.
Citește și:

AC Milan caută deja înlocuitor pentru Pioli

Conducerea "rossonerilor" nu stă pe gânduri și a început deja să caute înlocuitorul perfect. Italienii au 4 nume pe listă, dar două dintre ele par să fie în finala pentru banca tehnică a Milanului.
Julen Lopetegui este unul dintre antrenorii care va fi la mare căutare în această vară, iar Milan ar fi luat deja legătura cu agenții tehnicianului care a rămas liber de contract, după despărțitrea de Wolverhampton.
Discuții au existat și cu reprezentanții lui Paulo Fonseca, actual antrenor al celor de la Lille. Totodată, presa din Italia anunță că Christophe Galtier și Marcelo Gallardo sunt alte nume pe care milanezii ar putea să le ia în considerare.
Chiar dacă nu va face vreo diferență în privința acestei hotărâri, Pioli va încerca să aducă o bucurie fanilor în Derby della Madonnina, care va avea loc luni seara, de la ora 21:45. Milanul nu poate decât să întârzie sărbătoarea de titlu a Interului, care are șansa de a deveni din nou campioană cu o victorie pe San Siro, în calitate de oaspete.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo