Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum au început favoritele la câștigarea Serie A sezonul 2023-2024

Ion Alexandru

Publicat 20/09/2023 la 12:09 GMT+3

Protagonistele din „Derby della Madonina” sunt principalele favorite la cucerirea titlui în sezonul 2023-2024 din Serie A. Inter Milano și AC Milan sunt urmate de campioana en-titre, Napoli și de Juventus.

Acerbi y Giroud en el Inter - Milan.

Credit imagine: Getty Images

Fotbalul italian la nivel de club s-a transformat radical în ultimii ani, campionatul din Peninsulă intrând în rândul celor cu medii ridicate de goluri pe meci. Creșterea spectaculozității a fost dublată de revenirea în prim planul competițiilor internaționale: Inter a jucat finala Ligii Campionilor (0-1 cu Manchester City), după ce a trecut în semifinale de AC Milan, Roma a jucat finala Europa League (pierdută după loviturile de departajare în fața lui FC Sevilia), iar Fiorentina a pierdut finala Conference League (1-2 cu West Ham).

Inter a făcut profit

Inter a făcut un profit de 99 de milioane din transferuri în această vară. Cel mai scump jucător adus de campioana din 2021 este mijlocașul defensiv Kristjan Asllani, de la Empoli (10 milioane de euro). În schimb, au plecat portarul Onana la Manchester United pentru 52,5 milioane, atacantul Pinamonti la Sassuolo pentru 20 de milioane și mijlocașul central Brozovic la Al-Nassr, pentru 18 milioane.
Pe de o parte conturile s-au rotunjit, pe de altă parte valoarea lotului antrenat de Simone Inzaghi a scăzut. Inter este a treia echipă ca și cotă de piață în acest moment (473,35 milioane de euro).
Simone Inzaghi durante Inter-Monza - Serie A 2023/2024
În formația standard nu sunt schimbări semnificative față de sezonul trecut. Interiștii au încercat să îl readucă pe Lukaku, dar nu au reușit. S-au mulțumit cu Marcus Thuram. Ei au învins-o în prima etapă acasă pe Monza (2-0), iar în runda a doua, în deplasare, pe Salernitana (2-0). Apoi, au urmat două succese categorice, cu Fiorentina (4-0) și cu eterna rivală, AC Milan (5-1).

AC Milan a cheltuit cel mai mult

Cu fondurile suplimentare din pariuri bonus se poate miza și pe AC Milan, echipa care a cheltuit cel mai mult pe transferuri (112,5 milioane de euro). „Diavolii” au plătit câte 20 de milioane de euro pe mijlocașul ofensiv Chucwueze de la Villarreal, pe mijlocașul central Musah de la Valencia și pe mijlocașul ofensiv Pulisic de la Chelsea. Cea mai importantă plecare este a mijlocașului defensiv Tonali, pentru care Newcastle a achitat 64 de milioane.
Stefano Pioli antrenează un lot evaluat la 550,65 milioane de euro. Pulisic și Loftus-Cheek, un alt nou venit, au intrat direct în primul „unsprezece”. Primul a marcat în victoria din etapa a 2-a, 4-1 acasă cu AC Torino. În prima rundă, AC Milan a învins cu 2-0 în deplasare pe Bologna.
Lautaro, Osimhen, Giroud - Serie A 23/24

Napoli are antrenor nou

Napoli este campioana en-titre și are cel mai valoros lot din Serie A (675,03 milioane de euro). Rezultatele din primele două etape au fost pe placul fanilor: 3-1 în deplasare cu Frosinone, apoi 2-0 acasă cu Sassuolo, însă apoi, napoletanii au fost învinși de Lazio (1-2) și au remizat în deplasarea de la Genova (2-2).
Campioana a plătit 74 de milioane de euro pentru transferuri și a primit 62,5 milioane în schimbul jucătorilor plecați. Cel mai scump fotbalist adus este atacantul Raspadori de la Sassuolo (valoare de piață 35 de milioane, sumă de transfer 26 de milioane). A plecat fundașul central sud-coreean Min-jae Kim, pentru care Bayern Munchen a virat în contul echipei italiene nu mai puțin de 50 de milioane de euro.
Napoli și-a schimbat antrenorul în vară. Francezul Rudi Garcia are misiunea de a apăra titlul câștigat în stagiunea precedentă. Păstrarea golgheterului Osimhen poate fi considerată un mare succes.
Rudi Garcia (Napoli)

Juventus se poate concentra exclusiv pe întrecerea internă

Juventus are al patrulea lot ca valoare. Massimiliano Allegri poate conta pe fotbaliști cu o cotă de piață totală de 443,40 milioane de euro. Campania de transferuri nu a fost spectaculoasă, dar au fost aduși trei jucători care pot avea un impact instant: atacantul Kean de la Everton (30 de milioane de euro), mijlocașul defensiv Locatelli de la Sassuolo (30 de milioane) și mijlocașul ofensiv Weah de la Lille (11,3 milioane de euro).
Au plecat numai trei jucători pe bani: mijlocașul ofensiv Kulusevski la Tottenham (30 de milioane de euro), mijlocașul defensiv Zakaria la Monaco (20 de milioane) și fundașul central Drăgușin, pentru care Genoa a activat opțiunea de cumpărare cu 5,5 milioane de euro.
„Bătrâna Doamnă” a început bine sezonul, câștigând cu 3-0 în deplasare în fața lui Udinese, a remizat în etapa a 2-a pe teren propriu, 1-1 cu Bologna și apoi a obținut alte două victorii, 0-2 la Empoli și 3-1 acasă, cu Lazio. Suspendată din cupele europene din cauza neregulilor financiare, Juventus se poate concentra exclusiv pe Serie A.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo