Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Decizia luată de Juventus în cazul lui Paul Pogba, după ce francezul a fost suspendat 4 ani pentru dopaj

Bianca Dumitru

Publicat 02/03/2024 la 09:37 GMT+2

Paul Pogba a primit o suspendare de 4 ani pentru dopaj, pedeapsă care ar putea însemna sfârșitul carierei sale. În acest context, cei de la Juventus intenționează să-i încheie contractul, decizie care îi vor ajuta să salveze o sumă importantă de bani.

Paul Pogba

Credit imagine: Getty Images

Paul Pogba a fost suspendat pentru o perioadă de 4 ani în cazul de dopaj în care e implicat, cel mai probabil această decizie urmând a însemna finalul carierei francezului, mai ales în cazul în care acesta nu va găsi înțelegere la TAS.
După ce au aflat pedeapsa primită de mijlocașul de 30 de ani, cei de la Juventus au început să se gândească la încheierea contractului acestuia. Înțelegerea lui Pogba cu torinezii mai este valabilă până în vara anului 2026.
Conform jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport, oficialii lui Juventus vor demara în curând discuțiile despre rezilierea contractului lui Paul Pogba, acțiune care i-ar ajuta să economisească mai mult de 30 de milioane de euro.
O hotărâre finală în privința rezilierii ar putea fi luată, însă, abia după ce se va soluționa apelul făcut de francez în cazul de dopaj.
Citește și:

Pogba, suspendat 4 ani pentru dopaj

Mijlocașul, în vârstă de 30 de ani, a fost testat pozitiv la meciul Udinese - Juventus, disputat în luna august, contând pentru prima etapă din Serie A, partidă în care nu a evoluat. Inițial Pogba a fost suspendat provizoriu pe 11 septembrie, înainte ca rezultatul contraexpertizei pe care a cerut-o să confirme prezența metaboliților de testosteron.
Ulterior, la începutul lunii decembrie, procuratura antidoping italiană a cerut o suspendare de 4 ani împotriva campionului mondial din 2018, în conformitate cu Codul mondial antidoping.
După o amânare a procesului, Paul Pogba s-a prezentat în fața procuraturii italiene și a încercat să își susțină cauza, dorindu-și să primească maximum doi ani de suspendare, apărarea bazându-se pe încercarea de a demonstra că mijlocașul nu s-a dopat intenționat.
Avocații lui nu au reușit, însă, acest lucru, astfel că fotbalistul a primit un verdict crunt, de 4 ani de suspendare. Asta înseamnă, cel mai probabil, finalul carierei sale ținând cont de faptul că Pogba va împlini 31 de ani în această lună, astfel că pare greu de crezut că va mai putea reveni în fotbalul de elită după o perioadă atât de lungă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo