Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Este gata! Massimiliano Allegri a fost demis de Juventus, la 2 zile distanță de când a câștigat Cupa Italiei

Maria Olteanu

Actualizat 17/05/2024 la 18:59 GMT+3

Massimiliano Allegri, omul care a readus-o pe Juventus în Champions League după o pauză de 3 ani, va pleca de pe banca grupării din Serie A, după ce șefii torinezi l-au demis în urmă cu câteva momente, ca urmare a comportamentului avut la finalul meciului de acum două seri.

Massimiliano Allegri (Juventus)

Credit imagine: Getty Images

Juventus a cucerit în urmă cu două seri, pentru a 15-a oară în istorie, Cupa Italiei, după ce a învins-o pe Atalanta, scor 1-0, într-un meci disputat la Roma, pe Stadio Olimpico. Dusan Vlahovic a marcat singurul gol al finalei, intrând în istoria clubului său.
Succesul nu a fost însă suficient pentru tehnicianul grupării torineze, care a fost demis în urmă cu câteva momente de șefii clubului, după comportamentul său avut la finalul confruntării.
Allegri a fost omul care a readus-o pe Juventus în Champions League după o pauză de 3 ani, dar nimic nu a mai contat. Aflat în conflict cu oamenii din conducere, Allegri a făcut scandal inclusiv după triumful din Cupă, iar comportamentul său nu a mai fost trecut cu vederea, așa că a fost demis cu efect imediat în această după-amiază, conform anunțului făcut de reputatul jurnalist sportiv Fabrizio Romano.
La scurt timp, despărțirea a fost anunțată oficial și de cei de la Juventus.

Massimiliano Allegri, demis de Juventus

"Juventus anunță că l-a eliberat pe Massimiliano Allegri din funcția de antrenor principal al primei echipe masculine.
Exonerarea vine în urma comportamentului din timpul și de după finala Cupei Italiei, pe care clubul le-a considerat incompatibile cu valorile Juventus și cu comportamentul pe care ar trebui să îl aibă cei care îl reprezintă.
Se încheie o perioadă de colaborare, începută în 2014, reluată în 2021 și încheiată, după precedentele trei sezoane petrecute împreună, cu finala Cupei Italiei.
Clubul îi urează lui Massimiliano Allegri mult succes în viitoarele sale activități", a fost comunicatul transmis de Juventus.

ALLEGRI, DERAPAJ INCREDIBIL, DUPĂ FINALA CUPEI: "ȘTIU UNDE SĂ TE AȘTEPT... VIN SĂ-ȚI SMULG URECHILE"

Juventus a reușit să-și salveze sezonul prin câștigarea Cupei Italiei. Un gol marcat de Dusan Vlahovic a fost suficient pentru ca piemontezii să câștige finala cu Atalanta, desfășurată pe Olimpico. Tensiunea a fost uriașă în timpul partidei, iar Max Allegri a fost un car de nervi și a sfârșit prin a fi eliminat în ultimele minute.
Înainte de conferința de presă de după meciul de pe Olimpico, antrenorul torinezilor a avut un derapaj incredibil la adresa lui Guido Vaciago, directorul ziarului Tuttosport.
Ziaristul a dezvăluit astăzi cuvinteke oribile pe care i le-a adresat Allegri pe un hol din incinta stadionului Olimpico, subliniind chiar că a fost nevoie de intervenția altor oficiali de la Juventus pentru ca lucrurile să nu degenereze.
"Allegri câștigă Cupa și își pierde mințile", a titrat cel mai cunoscut ziar din Torino, după care Guido Vaciago a explicat cu lux de amănunte ce s-a întâmplat între el și Allegri:
"Înainte ca fapta să devină un caz, cu distorsiunile sociale ulterioare, îmi ofer povestea evenimentului neplăcut. Allegri, evident supărat, trecea prin ultima sarcină mediatică din seara lui triumfală (dar evident nu prea senină), conferința de presă, dar s-a oprit asupra mea câteva minute. "Director de rahat! Da, ești un director de rahat. Scrie adevărul în ziarul tău, nu ceea ce îți spune clubul. Nu mai face jocurile clubului".
La o invitație inițială de a rămâne calm pentru a-i explica care este adevărul legat de angajatorii lui, Allegri a răspuns trăgându-mă, împingându-mă și cu degetul sub nasul meu a strigat: "Uite, știu unde să vin să te iau. Știu unde să te aștept. O să vin să-ți rup urechile. Vin și te lovesc în față!"! Între timp, Gabriella Ravizzotti de la biroul de presă de la Juventus și o angajată a Serie A l-au reținut, apoi au reușit să-l tragă în sala de conferințe.Păcat de grosolănia celor care, mai ales în public, ar trebui să aibă o altă atitudine", a scris Guido Vaciago în Tuttosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo