Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Paul Pogba a aflat când va fi audiat în cazul de dopaj. Procurorii cer o pedeapsă de 4 ani

Maria Olteanu

Publicat 13/12/2023 la 17:16 GMT+2

Internaţionalul francez Paul Pogba, mijlocaşul echipei de fotbal Juventus Torino, depistat pozitiv la testosteron în luna august, va compărea pe 18 ianuarie în faţa Tribunalului antidoping italian, anunţă mass-media din peninsulă, citată de AFP.

Paul Pogba

Credit imagine: Getty Images

Conform ziarului Gazzetta dello Sport şi site-ului postului de televiziune Sky Sport, audierea este prevăzută la ora locală 14:30, la Stadionul Olimpic din Roma.
Contactat de AFP, Tribunalul antidoping italian nu a răspuns pentru moment, în timp ce anturajul lui Paul Pogba nu a dorit să reacţioneze.
Săptămâna trecută, Parchetul antidoping italian a cerut o suspendare de patru ani pentru campionul mondial din 2018, în conformitate cu Codul mondial antidoping.
Această suspendare poate fi însă redusă la jumătate dacă francezul demonstrează că nu a intenţionat să se dopeze. Ea foarte fi chiar limitată la câteva luni dacă utilizarea substanţei a avut loc "în afara competiţiei şi nu a avut legătură cu nivelul său de performanţă".

Pogba va fi audiat în luna ianuarie

Pogba, în vârstă de 30 de ani, a fost testat pozitiv cu ocazia meciului Udinese - Juventus, disputat în luna august în cadrul primei etape a campionatului Italiei, în care nu a evoluat.
Fotbalistul francez, al cărui sezon 2022-2023 a fost perturbat de accidentări şi de probleme extrasportive, a fost suspendat provizoriu pe 11 septembrie, înainte ca rezultatul contraexpertizei pe care a cerut-o să confirme prezenţa metaboliţilor de testosteron.
Pentru a explica acest rezultat pozitiv, anturajul lui Pogba a precizat că metaboliţii de testosteron privind de la un supliment alimentar prescris de un medic pe care jucătorul l-a consultat în Statele Unite.
Testosteronul, hormonul fertilităţii şi sexualităţii masculine, favorizează dezvoltarea musculară.
Sursă: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo