Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Radu Drăgușin i-a dat pe spate pe italieni prin golul marcat contra lui Inter: "E și o premieră"

Nicu Savin

Actualizat 30/12/2023 la 00:00 GMT+2

Radu Drăgușin a făcut un nou meci foarte bun pentru Genoa în Serie A. "Grifonii" au remizat acasă cu Inter, scor 1-1, iar fundașul român a marcat golul echipei sale în prelungirile primei reprize, cu o lovitură superbă de cap. Presa din Italia a lăudat execuția românului și a evidențiat că a fost primul jucător care înscrie în poarta Interului după un corner, în acest sezon.

Radu Drăgușin a marcat în Genoa - Inter 1-1

Credit imagine: Eurosport

Radu Drăgușin traversează cea mai bună perioadă a carierei, iar românul a demonstrat încă o dată de ce marile cluburi din Europa se bat pe semnătura sa. Fundașul de 21 de ani a fost integralist la Genoa în duelul cu Inter, terminat la egalitate, scor 1-1.
"Nerrazzurii" au deschis scorul în minutul 42, prin Arnautovic, dar Drăgușin a egalat cu o lovitură superbă de cap în al 7-lea minut suplimentar al primei reprize (partida a fost întreruptă minute bune imediat după start din cauza fumului produs de materialele pirotehnice folosite de fanii gazdelor).

Drăgușin, lăudat în presa din Italia, după ce a marcat în Genoa - Inter 1-1

Românul a avut o detentă fabuloasă, s-a înălțat peste doi fundași adverși și a trimis cu capul în poartă, cu toată opoziția lui Sommer. Reușita lui Drăgușin a fost imediat remarcată în presa din Italia, jurnaliștii de la Calcio Mercato subliniind și că a marcat o premieră în acest sezon, fiind primul gol primit de Inter după un corner.
"Când soarta primei reprize părea să fie scrisă a venit cornerul executat de Gudmundsson și "biciul aerian" al lui Drăgușin, în ciuda unui răspuns deloc ireproșabil al lui Sommer. Fundașul român a făcut 1-1 și e și o premieră, pentru că Nerrazzurii au primit primul gol din corner în acest sezon", au notat italienii.
"Fundașul central al celor de la Genoa a ieșit la rampă în urma unui corner și a trimis cu capul în plasă, mingea lovind prima dată pîmântul. Sommer a fost surprins de marcajul generos în zonă de care a beneficiat fostul român de la Juventus", au scris și jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport.
Radu Drăgușin a marcat în poarta Interului
Pentru a ne face o idee despre coordonarea perfectă e suficient să spunem că unul dintre jucătorii pe care Drăgușin i-a depășit în duelul aerian a fost Francesco Acerbi, colosul de 1,92 din apărarea Interului. Detenta arătată de Drăgușin aduce aminte de cea a lui Cristiano Ronaldo, care își domina adversarii în duelurile aeriene și marca multe goluri cu capul.
În repriza a 2-a de la Genoa nu s-a mai jucat foarte mult fotbal. Inter a dominat teritorial, dar nu și-a creat ocazii serioase de a marca, în timp ce Genoa a avut și ea șanse sale. Radu Drăgușin a fost fără greșeală în defensivă și a chiar a fost aproape de dublă în minutul 69, dar a ajuns târziu la o minge și l-a faultat pe Sommer, primind și cartonaș galben.
S-a terminat 1-1, rezultat care o păstrează pe Inter pe primul loc, dar Juventus ar putea veni la două puncte dacă va câștiga derby-ul cu AS Roma de mâine seară. În schimb, Genoa urcă un loc, până pe 13. În prima etapă din 2024, Inter va juca acasă cu Verona, iar Genoa se va deplasa la Bologna.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo