Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Răducioiu, impresionat de un fotbalist român! "Are un mare potențial să devină un viitor Van Dijk"

Bianca Dumitru

Publicat 06/08/2023 la 12:28 GMT+3

Radu Drăgușin, fundașul titular al naționalei României, a avut un sezon 2022/23 foarte bun, în care a reușit să promoveze alături de echipa sa, Genoa, în Serie A. Florin Răducioiu a vorbit despre fotbalistul curtat de multe echipe de top din Europa, comparându-l cu Virgil Van Dijk.

Radu Drăgușin, Andrei Burcă, Cristi Manea (România)

Credit imagine: Getty Images

Radu Drăgușin a jucat în toate cele 38 de etape din Serie B pentru Genoa, echipă care l-a cumpărat cu 5,5 milioane de euro de la Juventus. Fundașul a avut un sezon bun și a devenit titular în naționala României, cu care speră să se califice la Campionatul European.
Prestațiile românului l-au impresionat, printre alții, și pe Florin Răducioiu, care l-a comparat pe tânărul apărător cu Virgil Van Dijk, căpitanul celor de la Liverpool.
Fostul mare fotbalist român a spus că Drăgușin are toate șansele să ajungă foarte departe, având calități similare olandezului de pe Anfield.
"Se spunea acum câțiva ani că Ricardo Grigore ar fi noul Van Dijk. Eu cred cu adevărat și vorbesc foarte serios despre Drăgușin. El are un potențial extraordinar. Are multe calități similare. Eu vorbesc de acel Van Dijk din primii ani la Liverpool.
Sincer, Drăgușin mi-a venit în minte. Evident, Ricardo Grigore nu va deveni niciodată Van Dijk, asta e clar, dar Drăgușin are mari posibilități, un mare potențial să devină un viitor Van Dijk", a declarat Florin Răducioiu la Prima TV.
Citește și:

Drăgușin, dorit de campioana din Serie A

Radu Drăgușin a reușit, prin prestațiile sale, să ajungă în atenția mai multor echipe importante. Fundașul central a atras atenția campioanei Napoli, dar și a semifinalistei Champions League, AC Milan.
El a luat însă decizia de a continua la Genoa pentru cel puțin un an, conform declarațiilor făcute de agentul său.
"Sunt oferte în continuare, dar am luat decizia de principiu să mai rămânem la Genoa încă un sezon. Radu are șansa să fie titular în toate meciurile din sezonul viitor al campionatului Italiei. Dacă nu apare vreo ofertă extraordinară, mai stăm cel puțin un an aici, deși probabil o să fie coadă (n.r. râde) pentru el în iarnă", a declarat Florin Manea pentru ProSport.
Pentru a-i determina pe cei de la Genoa să accepte această variantă, Napoli ar fi dispusă să împrumute la clubul de pe Luigi Ferraris unul sau chiar doi jucători. Numele vehiculate sunt Alessio Zerbin și Gianluca Gaetano, doi fotbaliști care au șanse mici să joace constant la campioana Italiei.
Dacă va ajunge la Napoli, Radu Drăgușin va deveni al doilea român care joacă la echipa din sudul Italiei. Primul a fost Vlad Chiricheș, care a evoluat 4 ani la Napoli (2015-2019).
În condițiile în care Drăgușin îi va lua locul lui Kim la formația lui Rudi Garcia, acesta va lupta pentru un post de titular cu Amir Brahmani, Leo Ostigard sau Juan Jesus, care sunt singurii fundași centrali de meserie din actualul lot.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo