Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză uriașă la Napoli! Walter Mazzarri va fi noul antrenor al campioanei Italiei

Nicu Savin

Actualizat 14/11/2023 la 14:26 GMT+2

Napoli a avut un start de sezon sub așteptări, iar Aurelio De Laurentiis și-a pierdut răbdarea cu Rudi Garcia, care va fi demis. Se părea că proprietarul campioanei Italiei va merge pe mâna lui Igor Tudor, dar negocierilor au intrat în impas. Conform jurnalistului Fabrizio Romano, Walter Mazzarri este noul antenor al lui Napoli, acesta semnând un acord pânp la finalul stagiunii.

Walter Mazzarri durante Empoli-Cagliari - Serie A 2021-22

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Walter Mazzarri este noul antrenor al lui Napoli. Antrenorul în vârstă de 62 de ani a acceptat propunerea președintelui Aurelio de Laurentiis de a semna un contract până la finalul stagiunii. Conform jurnalistului Fabrizio Romano, totul este perfectat, iar Mazzarri ar urma să fie investit chiar azi în funcție.
Presa din Italia anunță că Mazzarri va primi un milion de € până în vara viitoare. Acesta revine la conducerea echipei din Sudul Italiei după o pauză de 10 ani, perioadă în care le-a mai antrenat pe Inter, Watford, AC Torino și Cagliari. După ce a retrogradat cu sarzii, în 2022, Mazzarri a stat departe de fotbal.
Știrea inițială
Napoli a avut un sezon 2022-2023 fabulos sub comanda lui Luciano Spalletti, cucerind primul titlu în Serie A după o pauză de 33 de ani, dar echipa este într-un regres evident. Spalletti a decis să plece în vară, iar Rudi Garcia a fost ales succesorul său, decizie pe care Aurelio de Laurentiis o regretă.
Excentricul patron al napoletanilor i-a dat câteva ultimatumuri antrenorului francez, dar eșecul de acasă cu Cagliari din week-end-ul precedent a fost picătura care a umplut paharul. Chiar dacă lipsește anunțul oficial, Rudi Garcia este ca și demis de la Napoli, iar De Laurentiis a început încă de zilele trecute să-i caute înlocuitor.
Ieri, presa din Italia a scris că Igor Tudor este marele favorit să fie numit antrenor al lui Napoli, dar se pare că negocierile au intrat în impas. Croatul care e liber de contract după ce s-a despărțit în vară de Olympique Marseille ar fi cerut un angajament pe doi ani, iar De Laurentiis i-a propus unul până la finalul sezonului, cu posibilitate de prelungire, dacă lucrurile merg bine.

Walter Mazzarri, favorit să-i urmeze lui Rudi Garcia la Napoli

Cele două părți nu au ajuns la un consens, iar patronul lui Napoli s-a reorientat. Potrivit renumitului jurnalist Fabrizio Romano, De Laurentiis a purtat discuții cu Walter Mazzarri, iar acesta e gata să revină la echipa din sudul Italiei în orice condiții, semnând un contract până în vara viitoare.
Numirea lui Mazzarri ar fi o surpriză mare, în condițiile în care vorbim de un antrenor fără rezultate notabile în ultimii ani. În vârstă de 62 de ani, toscanul a fost pe banca lui Napoli între 2009 și 2013, când echipa abia începea să redevină o forță în Serie A. Cu Mazzarri la cârmă, Napoli a câștigat primul trofeu din era post Maradona, Cupa Italiei, în 2012.
În 2013, Mazzarri a plecat la Inter, fiind un antrenor cu o cotă foarte bună la vremea respectivă, dar cariera sa a luat-o la vale ulterior. A rezistat doar un an pe Meazza, după care a stat doi ani fără angajament. În 2016 a semnat cu Watford, formație cu care a terminat pe locul 17 în Premier League. În ianuarie 2018 a revenit în Serie A, la Torino, de unde a fost demis în februarie 2020. În sezonul 2021-2022 a stat pe banca lui Cagliari, dar aventura sa în Sardinia a fost un fiasco, echipa retrogradând în Serie B.
De atunci, Walter Mazzarri nu a mai antrenat, astfel că Napoli e aproape să numească un antrenor al cărui ultim mandat s-a terminat cu o retrogradare. Presa italiană crede că varianta Mazzarri este doar una intermitentă pentru Napoli. De Laurentiis crede că acest sezon este compromis și preferă să meargă pe mâna unui vechi prieten până în vara viitoare, când va încerca să aducă un antrenor mai bine cotat. Marea dorință a președintelui de la Napoli ar fi Vincenzo Italiano, care s-a remarcat la Spezia și acum are rezultate lăudabile cu Fiorentina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo