Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un gol pentru istorie. Un puști de 18 ani al lui Juventus a setat un nou record pentru bianconerii din Torino

Andrei Nicolae

Publicat 23/12/2023 la 15:50 GMT+2

Juventus a întâlnit-o în această după-amiază în deplasare pe Frosinone, iar echipa lui Allegri s-a impus cu 2-1. Meciul a avut o însemnătate imensă pentru tânărul Kenan Yildiz, care a înscris și a setat un nou record pentru "Bătrâna doamnă".

Kenan Yildiz of FC Juventus celebrates after scoring opening goal during the Serie A TIM match between Frosinone Calcio and Juventus at Stadio Benito Stirpe on December 23, 2023 in Frosinone, Italy.

Credit imagine: Getty Images

"Perla" de doar 18 ani a lui Juventus, Kenan Yildiz, a intrat în istoria clubului din piemont, după ce a înscris în partida cu Frosinone din această după-amiază. Jucătorul turc a luat o acțiune pe cont propriu și marcat golul de 1-0 pentru torinezi pe Stadio Benito Stirpe, setând o nouă bornă în tricoul bianconero.
Yldiz a devenit cel mai tânăr marcator străin din istoria lui Juventus, la doar 18 ani și 233 de zile, oferind astfel certitudinea că este un jucător de viitor pentru fosta campioană a Italiei. De asemenea, turcul a mai setat câteva borne, după ce și-a făcut apariția din postura de titular în meciul cu Frosinone.
Kenan Yldiz a devenit al treilea jucător născut după 2005 care să fie titular într-un meci din actualul sezon de Serie A, după Arijon Ibrahimovic (Frosinone) și Valentin Carboni (Monza). De asemenea, fotbalistul de 18 ani a devenit primul jucător născut după 2004 care să înceapă un meci pentru Juventus.
Citește și:

Juve s-a apropiat la un punct de Inter, după victoria cu Frosinone

După golul înscris de Yildiz, prima repriză a fost lipsită de faze ofensive. Frosinone le-a dat emoții torinezilor în partea secundă, când au înscris golul egalizator în minutul 52, iar formația gazdă a fost aproape chiar să traecă în avantaj.
Nu a făcut-o ea în cele din urmă, ci Juve, care în minutul 82 a dat lovitura prin Dusan Vlahovic. Atacantul sârb a mai băgat mingea în poartă și în minutul 90, însă acel gol a fost anulat pe motiv de offside.
Juve s-a impus totuși cu 2-1 și s-a apropiat la un punct de liderul Inter, care joacă în această seară împotriva lui Lecce.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo