Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniele De Rossi este noul antrenor de la AS Roma, după ce capitolinii s-au despărțit de Mourinho

Dani Morar

Actualizat 16/01/2024 la 15:34 GMT+2

AS Roma anunțat în urmă cu câteva zeci de minute că Daniele De Rossi va prelua echipa, după ce Jose Mourinho a fost demis în această dimineață. Fosta legendă a "gialorissilor" a semant un contract valabil până la finalul actualului sezon.

Daniele De Rossi, Roma, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

UPDATE: AS Roma a anunțat oficial că fostul jucător emblematic al clubului, Daniele De Rossi, a fost instalat ca antrenor principal. Tehnicianul de 40 de ani va prelua fosta echipă a lui Jose Mourinho cel puțin până la finalul acestui sezon, anunță "Capitolinii".
Daniele De Rossi a jucat nu mai puțin de 18 sezoane la AS Roma, timp în care a disputat peste 600 de meciuri. Acesta și-a început cariera de antrenor în urmă cu 3 ani, iar ultima formație pe care a antrenat-o a fost SPAL.

Un jucător emblematic, favorit să îi ia locul lui Mourinho pe banca Romei

AS Roma și Jose Mourinho s-au despărțit după 2 ani și jumătate. Echipa a jucat două finale europene sub comanda portughezului (138 de meciuri), tot atâtea câte au avut în ceilalți 94 de ani de existență. În sezonul 2021-2022 a adus și primul trofeu european din istoria clubului, Conference League.
Favorit pentru înlocuirea sa este nimeni altul decât Daniele De Rossi, unul dintre jucătorii legendari din istoria recentă a clubului, alături de Francesco Totti.
"Daniele De Rossi este în capul listei pentru înlocuirea lui Jose Mourinho în funcția de antrenor. Decizia de a-l demite pe Mourinho a fost a proprietarilor clubului, familia Friedkin.
Au existat deja discuții între AS Roma și Daniele De Rossi, noul potențial antrenor. De Rossi este încântat de această posibilitate, visul său fiind de a reveni la club. O decizie finală este așteptată în curând.
AS Roma rezolvă în aceste momente ultimele detalii pentru ca De Rossi să fie instalat în funcția de antrenor. Contractul va fi valabil până în iunie, cu opțiune de prelungire, dacă ambele părți consideră acest lucru", a scris Fabrizio Romano.
De Rossi a strâns 616 partide în tricoul Romei, în cele 16 sezoane petrecute aici. A marcat 63 de goluri și a oferit 60 de assisturi, iar în vara lui 2019 a semnat cu Boca Juniors, unde a jucat un singur sezon înainte de a se retrage.
Citește și:

Jose Mourinho nu mai este antrenorul lui AS Roma

Jose Mourinho nu mai este antrenorul celor de la AS Roma. Portughezul a fost demis, cu efect imediat, de către italieni, anunțul fiind făcut de cei de la club pe site-ul oficial.
"Am dori să-i mulțumim lui José în numele tuturor celor de la AS Roma pentru pasiunea și eforturile sale de la sosirea sa la club.
Vom avea mereu amintiri grozave din mandatul său la Roma, dar credem că o schimbare imediată este în interesul clubului. Le dorim lui José și asistenților săi toate cele bune în eforturile lor viitoare", au anunțat șefii clubului.
Mourinho a antrenat-o pe AS Roma începând din mai 2021, reușind să o ducă în finala Europa League de sezonul trecut, după ce în 2022 câștigase finala Conference League.
În acest sezon, echipa de pe Stadio Olimpico este pe locul 9 în clasamentul din Serie A după 20 de partide, având 29 de puncte. AS Roma a avut un parcurs oscilant în campionat, înregistrând 8 victorii, 5 remize și 7 înfrângeri.
Rămâne de văzut cine va fi noul antrenor, oficialii clubului notând că informații despre noul staff tehnic vor fi făcute în perioada următoare. Pentru AS Roma urmează, sâmbătă seară, de la ora 19:00, meciul de pe teren propriu cu Verona.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo