Parma a avut un sezon de coșmar, iar retrogradarea în Serie B a adus și despărțirea de antrenorul Roberto D'Aversa. Oficialii "cruciaților" își doresc revenirea imediată pe prima scenă din Italia și îi vor încredința această misiune unui antrenor foarte tânăr.
Este vorba despre Enzo Maresca (41 de ani), care a pregătit în acest sezon echipa U23 a celor de la Manchester City, stând astfel multă vreme în preajma lui Pep Guardiola. Conform celebrului jurnalist Fabrizio Romano, Maresca va semna un acord pe 3 ani cu Parma.
Serie A
Dennis Man, la un pas de revenirea în Serie A! Unde este dorit și în ce condiții se face transferul
08/01/2022 LA 18:59

Enzo Maresca este antrenorul Parmei

Italianul se va afla la prima sa experiență ca antrenor principal la nivel de seniori. Înainte să ajungă la tineretul celor de la City, Maresca a fost secundul lui Manuel Pellegrini la West Ham United.
Maresca a fost un mijlocaș central foarte apreciat în fotbalul italian, evoluând în carieră la mai multe cluburi din Serie A, printre care Juventus (a câștigat un titlu), Bologna, Fiorentina, Palermo, Sampdoria sau Verona, de unde s-a și retras în 2017. De asemenea, Maresca a avut și câteva experiențe în afara Italiei, jucând la QPR, Sevilla (a câștigat 2 Cupe UEFA), Malaga sau Olympiacos.
Pentru românii Man și Mihăilă, ajungerea lui Maresca pe banca Parmei ar trebui să reprezinte un avantaj, deoarece acesta are deja o bună experiență în a lucra cu tinerii. Rămâne de văzut dacă tânărul antrenor va reuși să se descurce într-un campioant atât de dificil cum este cel din liga a 2-a italiană.
Serie B
Turcii anunţă prima ofertă oficială pentru Dennis Man. Incredibil cât consideră că valorează
31/12/2021 LA 04:48
Serie B
Parma l-a demis pe Enzo Maresca! Un om cu o vastă experiență, noul antrenor al lui Man și Mihăilă
23/11/2021 LA 19:20