Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Salernitana este la un pas de promovare în Serie A, dar patronul este obligat să vândă clubul

Ion Alexandru

Publicat 08/05/2021 la 08:52 GMT+3

Salernitana este patronată de Claudio Lotito, care are în propritate și Lazio. Conform regulilor din Serie A, un patron nu poate avea 2 echipe. Salernitana are 2 puncte mai mult decât Monza, înaintea ultimei etape din Serie B. Un egal, la Pescara va aduce revenirea după 22 de ani în prima ligă italiană.

Salernitana-Empoli, Serie B 2020-2021: Luka Bogdan (Salernitana) a marcat și echipa sa este foarte aproape de revenirea în Serie A

Credit imagine: Getty Images

Salernitana a fost salvată de la faliment de către Claudio Lotito în 2011 și a început revenirea în prim planul fotbalului italian din liga a 4-a. Între fotbaliltii care au contribuit la această este revenire spectaculoasă a fost și Andrei Cristea. Fostul atacant al naționalei României a jucat în 2015 la Salernitana.
Victoria de acasă, 2-0 cu Empoli, echipă deja promovată îi aduce Salernitanei speranța unei reveniri fără baraj în Serie A.
Echipa din sudul Italiei are cu 2 puncte mai mult decât Monza lui Balotelli. În ultima etapă, Salernitana joacă pe terenul retrogradatei Pescara, iar Monza are acasă cu Brescia.
Salernitana va avea o mare problemă. Lotito este din 2004 patronul lui Lazio și s-a folosit până acum de o prevedere din regulamentul Federașiei Italiene de Fotbal care spune că poate fi patron la 2 echipe doar dacă ele joacă în ligi diferite. Un lucru este foarte clar, salvatorul din 2011 trebuie să găsească un alt investitor dispus să se implice la Salernitana.
Conform actelor, echipa este condusă de cumnatul lui Lotito și de fiul acestuia, dar Liga Italiană, care conduce Serie A, a respins acest fel de asociere cu Lotito.
"Un club nu poate deținut de un om care este proprietar al altui club din aceeași liga. Acestă prevedere merge până la rude de gradul 4" spune regulamentul. Soluția inedită propusă de presa din Salerno este ca Marco Mezzaroma să divorțeze de sora lui Lotito, Cristina și lucrurile pot merge mai departe fără probleme.
Un alt lucru de luat în considerare este că Salernitana este foarte aproape de promovarea în Serie A cu 9 fotbaliști împrumutați de la Lazio.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo