Salernitana a fost salvată de la faliment de către Claudio Lotito în 2011 și a început revenirea în prim planul fotbalului italian din liga a 4-a. Între fotbaliltii care au contribuit la această este revenire spectaculoasă a fost și Andrei Cristea. Fostul atacant al naționalei României a jucat în 2015 la Salernitana.
Victoria de acasă, 2-0 cu Empoli, echipă deja promovată îi aduce Salernitanei speranța unei reveniri fără baraj în Serie A.
Serie A
Maurizio Sarri a bătut palma cu noua echipă. Revenire de senzație în Serie A
05/06/2021 LA 09:44
Echipa din sudul Italiei are cu 2 puncte mai mult decât Monza lui Balotelli. În ultima etapă, Salernitana joacă pe terenul retrogradatei Pescara, iar Monza are acasă cu Brescia.
Salernitana va avea o mare problemă. Lotito este din 2004 patronul lui Lazio și s-a folosit până acum de o prevedere din regulamentul Federașiei Italiene de Fotbal care spune că poate fi patron la 2 echipe doar dacă ele joacă în ligi diferite. Un lucru este foarte clar, salvatorul din 2011 trebuie să găsească un alt investitor dispus să se implice la Salernitana.
Conform actelor, echipa este condusă de cumnatul lui Lotito și de fiul acestuia, dar Liga Italiană, care conduce Serie A, a respins acest fel de asociere cu Lotito.
"Un club nu poate deținut de un om care este proprietar al altui club din aceeași liga. Acestă prevedere merge până la rude de gradul 4" spune regulamentul. Soluția inedită propusă de presa din Salerno este ca Marco Mezzaroma să divorțeze de sora lui Lotito, Cristina și lucrurile pot merge mai departe fără probleme.
Un alt lucru de luat în considerare este că Salernitana este foarte aproape de promovarea în Serie A cu 9 fotbaliști împrumutați de la Lazio.
Serie A
Salernitana a promovat în Serie A, dar clubul trebuie vândut urgent, fiind deținut de Claudio Lotito
11/05/2021 LA 16:41
Serie A
Scandal în Italia! Ștefan Radu obligat să vină la antrenamente în plină pandemie de coronavirus!
17/03/2020 LA 06:19