Salernitana a fost salvată de la faliment de către Claudio Lotito în 2011 și a început revenirea în prim planul fotbalului italian din liga a 4-a. Între fotbaliltii care au contribuit la această este revenire spectaculoasă a fost și Andrei Cristea. Fostul atacant al naționalei României a jucat în 2015 la Salernitana.
Victoria de acasă, 2-0 cu Empoli, echipă deja promovată îi aduce Salernitanei speranța unei reveniri fără baraj în Serie A.
Serie A
Răzvan Marin este dorit insistent de un alt club din Serie A, care a fost cumpărat de un miliardar
05/01/2022 LA 05:46
Echipa din sudul Italiei are cu 2 puncte mai mult decât Monza lui Balotelli. În ultima etapă, Salernitana joacă pe terenul retrogradatei Pescara, iar Monza are acasă cu Brescia.
Salernitana va avea o mare problemă. Lotito este din 2004 patronul lui Lazio și s-a folosit până acum de o prevedere din regulamentul Federașiei Italiene de Fotbal care spune că poate fi patron la 2 echipe doar dacă ele joacă în ligi diferite. Un lucru este foarte clar, salvatorul din 2011 trebuie să găsească un alt investitor dispus să se implice la Salernitana.
Conform actelor, echipa este condusă de cumnatul lui Lotito și de fiul acestuia, dar Liga Italiană, care conduce Serie A, a respins acest fel de asociere cu Lotito.
"Un club nu poate deținut de un om care este proprietar al altui club din aceeași liga. Acestă prevedere merge până la rude de gradul 4" spune regulamentul. Soluția inedită propusă de presa din Salerno este ca Marco Mezzaroma să divorțeze de sora lui Lotito, Cristina și lucrurile pot merge mai departe fără probleme.
Un alt lucru de luat în considerare este că Salernitana este foarte aproape de promovarea în Serie A cu 9 fotbaliști împrumutați de la Lazio.
Serie A
Președintele lui Lazio, suspendat. "Schema" prin care jucătorii puteau evolua cu COVID-19
20/10/2021 LA 11:34
Serie A
Lazio a scăpat ieftin după ce a fost acuzată că a folosit jucători pozitivi la Covid, în 2020
19/10/2021 LA 15:01