Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

La aproape 44 de ani, Gigi Buffon a dezvăluit unde vrea să se transfere, după aventura la Parma

Irina Aldea

Publicat 24/12/2021 la 11:52 GMT+2

Gianluigi Buffon e hotărât să continue să joace fotbal chiar și după ce încheie aventura la Parma, acolo unde mai are contract până în iunie 2023.

Gianluigi Buffon

Credit imagine: Getty Images

Gianluigi Buffon va împlini 44 de ani pe 28 ianuarie, dar nu are de gând să se retragă prea curând din fotbal. Legendarul portar italian nu se gândește să-și încheie cariera la Parma, echipa la care și-a început aventura în fotbal. Coleg cu Valentin Mihăilă și Dennis Man la echipa din Serie B, Buffon a dezvăluit că nu ar refuza o experiență în Mexic sau Statele Unite ale Americii, fie ca jucător, fie ca antrenor.
"Mi-aș dori să joc în Mexic sau Statele Unite. E posibil orice în viitor, fie să fiu acolo ca jucător, fie ca antrenor. Faptul că nu am câștigat Champions League încă mă ține motivat. Dacă aveam acest trofeu, sigur mă lăsam demult. Îmi plac Oblak, Courtois, Neuer, Ter Stegen și Donnarumma. Ne am un top, dar cred că Donnarumma poate trece la un alt nivel. Are potențialul ăsta", a spus Gianluigi Buffon, conform SkySports.

Gigi Buffon, la aproape 44 de ani, vrea să continue să joace fotbal

Gianluigi Buffon va împlini în câteva săptămâni 44 de ani, dar nu are de gând să agațe ghetele în cui. La jumătatea acestui an, veteranul portar a semnat un contract pe 2 ani cu Parma, afirmând că vrea să pună umărul la revenirea echipei la care s-a format în Serie A. Deși a fost curtat intens de cluburi precum Olympiakos, Beșiktaș, Benfica sau Sevilla, Buffon a preferat să revină la Parma, club la care debuta în Serie A acum mai bine de 25 de ani.
Buffon a fost promovat la echipa mare a Parmei în 1994 și a jucat la gruparea emiliană până în 2021, când s-a transferat la Juventus în schimbul a 50 de milioane de euro, fiind multă vreme cel mai scump portar din lume. În prezent, Buffon este cotat la 1 milion de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo