Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Literalmente invincibil!" Ce a scris presa din Italia despre Valentin Mihăilă după victoria Parmei

Bianca Dumitru

Publicat 01/11/2021 la 21:50 GMT+2

Parma s-a impus cu scorul de 1-0 în fața celor de la Vicenza, într-un meci din a 11-a etapă din Serie B. Valentin Mihăilă a fost titular și a stârnit reacții contradictorii în rândul jurnaliștilor italieni, care i-au acordat note cuprinse între 5,5 și 6,5.

Valentin Mihăilă (Parma)

Credit imagine: Twitter

Parma a ajuns la două victorii consecutive în Serie B, impunându-se în această seară cu scorul de 1-0 în fața celor de la Vicenza, într-un meci din a 11-a etapă a sezonului 2021/22.
Rămasă în inferioritate numerică în minutul 34, după eliminarea lui Brunetta, echipa lui Enzo Maresca a reușit să înscrie în minutul 43, prin Benedyczak. Până la finalul partidei, Vicenza nu a putut să-l învingă pe Buffon, egalând-o doar numeric pe Parma, după ce Di Pardo a încasat două cartonașe galbene, fiind trimis la cabine în minutul 70.
Dintre cei doi români ai echipei lui Maresca, doar Valentin Mihăilă a fost titular, aflându-se pe teren timp de 62 de minute. Dennis Man nu a prins niciun minut, acest meci fiind al doilea consecutiv în care fostul fotbalist de la FCSB nu părăsește banca de rezerve. Antrenorul Parmei a decis astfel să-l pedepsească pe Man pentru atitudinea nepotrivită.

Cum a fost notat Valentin Mihăilă după victoria cu Vicenza

După meciul din a 11-a etapă din Serie B, Valentin Mihăilă a fost deopotrivă lăudat și criticat în presa din Italia. De pildă, cei de la site-ul ParmaLive l-au notat cu 6,5, scriind că românul este de neoprit în momentul în care accelerează: "Este literalmente invincibil atunci când acelerează, punând constant apărarea oaspeților sub presiune. A avut ocazia să închidă tabela însă a ratat după un sprint de 60 de metri."
Pe de altă parte, jurnaliștii de la TuttoMercatoWeb i-au dat a doua cea mai mică notă a echipei, 5,5 criticându-l pentru încăpățânarea de care dă dovadă: "Într-un rol cu drepturi depline, întotdeauna primul la minge, însă în mod încăpățânat încearcă mereu să exagereze și încheie prin a pierde balonul. A fost aproape să înscrie golul de 2-0 în a doua repriză, dar a fost schimbat imediat după."
Fostul fotbalist al Universității Craiova a primit 6,5 de la site-ul sportface.it, în timp ce publicația Parma Today l-a notat cu 5,5, menționând că Mihăilă a făcut un joc de sacrificiu, fără prea multe idei.
În urma victoriei cu Vicenza, echipa la care sunt legitimați Valentin Mihăilă și Dennis Man a acumulat 16 puncte și a urcat pe locul 10 în clasamentul din Serie B, fiind la 6 puncte în spatele liderului, Pisa. În următoarea etapă, Parma o va înfrunta duminică, de la ora 15:00, pe Lecce, în deplasare.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo