Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Parma l-a demis pe Enzo Maresca! Un om cu o vastă experiență, noul antrenor al lui Man și Mihăilă

Nicu Savin

Publicat 23/11/2021 la 21:20 GMT+2

Parma a avut un parcurs mult sub așteptări în Serie B, fiind mai aproape de retrogradarea în Liga a 3-a decât de promovarea în Serie A, astfel că Enzo Maresca a fost demis. Conform presei italiene, șefii "cruciaților" au găsit repede o variantă de înlocuire și Giuseppe Iachini va fi noul antrenor al românilor Dennis Man și Valentin Mihăilă.

Enzo Maresca

Credit imagine: Getty Images

Parma a retrogradat în Serie B la finele sezonului trecut, dar șefii clubului au păstrat cei mai valoroși jucători în speranța unei reveniri rapide pe prima scenă. La cârma echipei a fost adus Enzo Maresca, un antrenor fără experiență, dar care era recomandat de ucenicia făcută sub tutela unor antrenori de top precum Manuel Pellegrini sau Pep Guardiola.
Decizia s-a dovedit una total neinspirată, Parma având o primă parte a sezonului dezastruoasă, ocupând locul 14 după 13 etape, fiind la numai 3 puncte distanță de primul loc care duce la barajul pentru rămânerea în Serie B. Egalul de pe teren propriu contra celor de la Cosenza (1-1) i-a fost în cele din urmă fatal lui Maresca, oficialii "cruciaților" hotărând să-l demită.
Deși informația nu a fost oficializată de club, Sky Sport Italia scrie că acest lucru este doar o chestiune de timp, fiind deja perfectată înțelegerea cu noul antrenor. Este vorba despre Giuseppe Iachini, un tehnician cu o vastă experiență în fotbalul italian, care va semna un contract pe un an și jumătate cu gruparea de pe Ennio Tardini.
Citește și:

Parma s-a înțeles cu Giuseppe Iachini

Iachini s-a despărțit în vară de Fiorentina și este liber de contract. Alegerea celor de la Parma este una logică dacă ținem cont de trecutul lui Iachini. Acesta este un adevărat specialist al promovărilor în Serie A, obținând de-a lungul carierei 4 astfel de performanțe cu Chievo, Brescia, Sampdoria și Palermo.
Vestea demiterii lui Maresca poate fi una de bun augur pentru cei doi români din lotul Parmei: Dennis Man și Valentin Mihăilă. Primul a intrat total în dizgrația fostului antrenor și a jucat numai 9 minute în ultimele 4 etape. Mihăilă nu traversa nici el o perioadă mai bună, fiind rezervă în 3 din ultimele 4 meciuri.
Ca atare, schimbarea antrenorului poate reprezenta un nou început pentru cei doi internaționali români. Primul meci al Parmei sub conducerea lui Iachini ar putea fi duelul din deplasare cu Como, programat duminică, în etapa a 14-a din Serie B.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo