Parma a retrogradat în Serie B la finele sezonului trecut, dar șefii clubului au păstrat cei mai valoroși jucători în speranța unei reveniri rapide pe prima scenă. La cârma echipei a fost adus Enzo Maresca, un antrenor fără experiență, dar care era recomandat de ucenicia făcută sub tutela unor antrenori de top precum Manuel Pellegrini sau Pep Guardiola.
Decizia s-a dovedit una total neinspirată, Parma având o primă parte a sezonului dezastruoasă, ocupând locul 14 după 13 etape, fiind la numai 3 puncte distanță de primul loc care duce la barajul pentru rămânerea în Serie B. Egalul de pe teren propriu contra celor de la Cosenza (1-1) i-a fost în cele din urmă fatal lui Maresca, oficialii "cruciaților" hotărând să-l demită.
Deși informația nu a fost oficializată de club, Sky Sport Italia scrie că acest lucru este doar o chestiune de timp, fiind deja perfectată înțelegerea cu noul antrenor. Este vorba despre Giuseppe Iachini, un tehnician cu o vastă experiență în fotbalul italian, care va semna un contract pe un an și jumătate cu gruparea de pe Ennio Tardini.
Serie A
Dennis Man, la un pas de revenirea în Serie A! Unde este dorit și în ce condiții se face transferul
08/01/2022 LA 18:59
Citește și:

Parma s-a înțeles cu Giuseppe Iachini

Iachini s-a despărțit în vară de Fiorentina și este liber de contract. Alegerea celor de la Parma este una logică dacă ținem cont de trecutul lui Iachini. Acesta este un adevărat specialist al promovărilor în Serie A, obținând de-a lungul carierei 4 astfel de performanțe cu Chievo, Brescia, Sampdoria și Palermo.
Vestea demiterii lui Maresca poate fi una de bun augur pentru cei doi români din lotul Parmei: Dennis Man și Valentin Mihăilă. Primul a intrat total în dizgrația fostului antrenor și a jucat numai 9 minute în ultimele 4 etape. Mihăilă nu traversa nici el o perioadă mai bună, fiind rezervă în 3 din ultimele 4 meciuri.
Ca atare, schimbarea antrenorului poate reprezenta un nou început pentru cei doi internaționali români. Primul meci al Parmei sub conducerea lui Iachini ar putea fi duelul din deplasare cu Como, programat duminică, în etapa a 14-a din Serie B.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Serie B
Turcii anunţă prima ofertă oficială pentru Dennis Man. Incredibil cât consideră că valorează
31/12/2021 LA 04:48
Serie B
"Parma nu trebuie să-i piardă!" Anunț de ultimă oră despre Dennis Man și Valentin Mihăilă
23/11/2021 LA 11:58