Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transferul lui Radu Drăgușin intră în linie dreaptă! Suma pe care pleacă românul de la Juventus

Eurosport
DeEurosport

Publicat 20/01/2023 la 19:12 GMT+2

Unul dintre cei mai promițători tineri fundași centrali români este pe cale să plece definitiv de la Juventus. Evoluțiile lui Radu Drăgușin au fost apreciate și viitoarea sa echipă este dispusă să achite o sumă impresionantă pentru un apărător de 20 de ani.

Radu Dragusin

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Cu 3 prezențe sub tricolor, unde a debutat în primăvara anului trecut, Radu Drăgușin pare a fi viitorul stâlp al defensivei României, pentru că evoluția sa este una categorică, iar potențialul pe care îl are este unul semnificativ.
Este evaluat la 3,5 milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, fiind cea mai mare cotație a carierei sale de până acum, însă suma pentru care acesta se va transfera definitiv este de aproape două ori mai mare.

6 milioane de euro pentru transferul lui Drăgușin

Fiind împrumutat în Serie B, la Genoa, nefiind momentan o soluție pentru echipa mare a celor de la Juventus, Drăgușin nu a avut probleme de adaptare și este titular de bază în echipa care se bate la promovarea în primul eșalon.
După ce a mai fost împrumutat în sezoanele precedente la Sampdoria și Salernitana, internaționalul român va părăsi definitiv "bătrâna doamnă", pentru că împrumutul său avea o clauză de cumpărare bazată pe o condiție.
După ultimul meci din campionat al echipei la care joacă în prezent Radu Drăgușin, câștigat pe teren propriu cu 1-0 împotriva formației Venezia, se pare că transferul definitiv al acestuia a intrat în linie dreaptă, pentru că s-a îndeplinit criteriul prin care Genoa se angaja să plătească în vară 6 milioane de euro către torinezi în schimbul fundașului central român.
Pentru ca Juventus să primească suma stabilită în vara anului trecut, Genoa trebuia să acumuleze cel puțin 36 de puncte în sezonul 2022/23, iar acest lucru s-a îndeplinit după etapa cu numărul 20, echipa fiind pe locul al 3-lea în Serie B, la egalitate de puncte cu următoarea clasată și la 6 lungimi de undă în spatele liderului Frosinone. Informația a fost confirmată inclusiv de Florin Manea, impresarul jucătorului.
De asemenea, acesta a specificat faptul că Drăgușin este deja în atenția multor cluburi importante din Anglia, însă speră că va promova pe prima scenă a fotbalului italian cu Genoa, unde și-ar dori să mai joace și în sezonul viitor.
"După meciul cu Venezia s-a activat clauza de cumpărare, pentru că s-a ajuns la numărul de puncte specificat în contract. Era, practic, o formalitate, pentru că singura modalitate ca să nu-l cumpere era să nu mai facă niciun punct de la jumătatea lui ianuarie până la finalul campionatului.
Radu e mulțumit acolo. Are prietena cu el, are o casă frumoasă, cu vedere la mare, într-o localitate de lângă Genova. E văzut foarte bine, dovadă că joacă meci de meci. E cel mai utilizat jucător din echipă, are cele mai multe minute. Sunt mulțumiți de el.
E interes serios din Anglia pentru el, dar e de doar șase luni la Genoa. Planul nostru e să-l las să joace măcar un an acolo. Să promoveze, să mai joace un an în Serie A, apoi cred că va fi pregătit pentru orice echipă de top din lume. E urmărit serios de cluburi din top 5 din Anglia", a declarat Florin Manea.
Citește și:

Cifrele lui Radu Drăgușin în fotbalul italian

Deși s-a născut în București, Drăgușin a jucat foarte puțin între granițele noastre, la echipele de tineret de la Sportul Studențesc și Regal București, pentru că Juventus l-a acontat imediat pentru 2,1 milioane de euro în vara anului 2018, când fundașul avea doar 16 ani.
Inițial a jucat la echipa U17 a torinezilor, apoi la U19 și U23, la cea din urmă arătând cel mai bun randament, astfel că Andrea Pirlo l-a promovat la prima echipă în urmă cu două sezoane. A bifat 4 prezențe în tricoul lui Juventus, a fost coleg de vestiar inclusiv cu vedete precum Cristiano Ronaldo, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci sau Paulo Dybala și deși nu a gafat, nu a fost utilizat foarte des.
A urmat împrumutul la Sampdoria, unde a bifat 15 prezențe, dintre care 13 în Serie A, apoi a mers la Salernitana și a jucat 7 meciuri, pentru ca, în cele din urmă, să primească cea mai multă încredere la Genoa, în liga secundă italiană, pentru că este, întradevăr, om de bază la echipă. A jucat în 22 de partide în actualul sezon, în fiecare meci din Serie B și de două ori în Coppa Italia, iar aportul său este unul ridicat, având în vedere că Genoa e pe podium și are a 2-a cea mai tare defensivă din campionat, după liderul Frosinone.
Genovezii au primit 14 goluri în cele 20 de etape, cu două mai mult decât echipa care are în momentul de față cele mai mari șanse la promovare, iar obiectivul formației lui Drăgușin este clar revenirea în Serie A și tocmai de aceea se va plăti o sumă importantă pentru transferul definitiv al fundașului central român.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo