Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Unde va juca Moruțan în sezonul următor. Directorul Galatei a vorbit despre situația românului

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/01/2023 la 12:28 GMT+2

Trimis sub formă de împrumut până la finalul sezonului la Pisa, Olimpiu Moruțan nu își cunoaște încă viitoarea echipă pentru care va evolua din vară, pentru că dacă va rata promovarea în Serie A, Pisa va trebui să se decidă dacă își permite să îl cumpere sau nu.

Olimpiu Moruțan

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Fiind legitimat la Galatasaray, echipă care a plătit 4,1 milioane de euro în schimbul său în vara anului 2021, Olimpiu Moruțan evoluează în prezent în liga a 2-a din Italia, la Pisa, formație care l-a împrumutat pentru o perioadă de un sezon, având opțiunea de a-l achiziționa definitiv în vară.
Directorul sportiv de la Galatasaray a vorbit despre situația mijlocașului român care a început să confirme atât la echipa sa acutală de club, cât și la echipa națională și a transmis că decizia privind viitorul fotbalistului ține strict de clubul din Serie B.

Viitorul lui Olimpiu Moruțan, incert

Olimpiu Moruțan a avut ceva probleme de adaptare în Turcia, însă pare că la Pisa s-a acomodat mai rapid și a devenit un jucător care nu are cum să lipsească din primul 11, însă chiar și așa, Pisa e condiționată de promovare dacă își va permite să-l transfere definitiv pe internaționalul român.
Cenk Ergun, cel care ocupă funcția de director al celor de la Galatasaray Istanbul a spus că are semnale bune din Italia despre mijlocaș, iar dacă Pisa va promova la finalul sezonului în Serie A, atunci clauza de cumpărare de aproximativ 5,5 milioane de euro s-ar activa automat, iar Moruțan va rămâne în Italia. Totuși, în caz contrar, dacă Pisa nu va promova și nu va putea activa clauza de cumpărare, fostul fotbalist de la FCSB ar urma să revină în Turcia, unde i se va face o evaluare, în baza căreia se va lua și o decizie dacă merită să fie păstrat sau dacă trebuie să i se caute o altă echipă, fie ca transfer definitiv, fie trimis din nou sub formă de împrumut.
"M-am întâlnit cu antrenorul lor și este foarte mulțumit de el. Pot spune că se află într-un loc bun, unde este împrumutat. Nu a existat nicio notificare oficială pentru noi până acum. Vor analiza situația în consecință.
Dacă Pisa va promova se activează automat opțiunea de cumpărare. Aceasta ar urma să fie de 5,5 milioane de euro, dacă îmi amintesc bine. Să vedem ce va fi. Contractul de împrumut continuă până la sfârșitul sezonului, iar atunci se va face o evaluare despre el", a declarat Cenk Ergun.
Olimpiu Moruțan a ajuns la cota de 5 milioane de euro conform Transfermarkt, iar la Pisa a bifat deja 4 goluri și 7 pase decisive în decursul a 18 meciuri, fiind desemnat fotbalistul lunii noiembrie din cadrul formației italiene.
Fotbalistul de 23 de ani se luptă la promovarea în Serie A și are alături de el alți 2 internaționali români, fundașul Adrian Rus și mijlocașul Marius Marin, toți fiind piese importante în echipa Pisei, echipă care se află momentan pe locul 5 în liga a 2-a italiană, cu 29 de puncte după 19 meciuri, la 7, respectiv 10 puncte în spatele primelor două clasate, care merg promovează direct.
Citește și:

Moruțan, lăudat de fostul selecționer al României, Victor Pițurcă

Cu două mandate pe banca selecționatei de seniori a României, între iunie 1988 și decembrie 1999, iar mai apoi între iunie 2011 și octombrie 2014, Victor Pițurcă este genul de voce din fotbalul românesc care este greu de impresionat sau care nu vine cu prea multe laude la jocul tricolorilor, însă se pare că lucrurile s-au schimbat, cel puțin în privița unuia dintre fotbaliștii de perspectivă care a surprins plăcut în ultimele meciuri din 2022 ale naționalei.
La ultima acțiune a echipei naționale, fostul selecționer al României a rămas plăcut impresionat de evoluțiile lui Olimpiu Moruțan, care a fost introdus la pauză în primul meci amical, împotriva Sloveniei și a schimbat total fața jocului tricolorilor, iar în a 2-a partidă de pregătire, cu Moldova, a reușit să își treacă numele pe tabela de marcaj, fiind titular în echipa lui Edward Iordănescu.
Victor Pițurcă consideră că acesta s-a adaptat foarte bine în fotbalul italian, în care nu îl vedea să facă față atât de ușor, din cauza faptului că este un campionat mult mai bazat pe forța fizică, însă se bucură de adaptarea și ascensiunea mijlocașului.
"Nu am văzut decât meciul cu Slovenia. Meciul cu Moldova nu l-am văzut. Știm cu toții ce s-a întâmplat cu Slovenia: o primă repriză execrabilă, parcă eram o echipă mică de pe locul 200 în lume, iar în a doua repriză am reacționat într-un alt mod. Trebuie să fim conștienți că și adversarul a intrat relaxat pe teren și s-a văzut.
A intrat un Moruțan care a dat culoare jocului și s-a văzut în echipă acest lucru. Mă bucur pentru acest copil pentru că mie îmi plăcea de când era la FCSB. Nu mi-a plăcut ce s-a întâmplat cu el în Turcia, dar iată că și-a găsit campionatul în care eu personal nu credeam că o să dea randament.
În Italia, în Serie B, știm că sunt jucători de forță, jucători buni, dar iată că el reacționează la acest nivel. Eu cred că el o să fie un câștig pentru națională", a declarat fostul selecționer, Victor Pițurcă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo