Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul din străinătate cu 10 români este cel mai echilibrat din Europa! Între primul loc și al 7-lea sunt 3 puncte

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 19/10/2022 la 14:30 GMT+3

Serie B, campionatul cu 10 români, este unul dintre cele mai echilibrate din Europa. Între Ternana, echipa de pe primul loc și Brescia, ocupanta poziției a 7-a, sunt doar 3 puncte. Lupta la promovarea în Serie A este una dintre cele mai intense dintre toate campionatele din Europa.

Dennis Man (Parma)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Serie B este unul dintre cele mai echilibrate campionate din Europa. Lupta pentru promovarea pe prima scenă a campioantului italian este foarte aprigă, iar primele 7 clasate sunt despărțite de doar 3 puncte.
Ternana conduce clasamentul din Liga a doua italiană cu 19 puncte în 9 etape. Doar două înfrângeri și un egal a suferit micuța echipă, care i-a învins pe românii de la Parma, dar și pe Palermo, echipa lui Ionuț Nedelcearu. Frosinone, echipa românului Daniel Boloca, este pe locul 3, la egalitate de puncte cu Reggina, echipa altui fotbalist romând, Eduard Duțu.
Palermo și Pisa, echipele la care joacă alți 4 români, sunt pe loc de retrogradare, ocupând locurile 17, respectiv 18. Parma, echipa lui Man și Mihăilă se bate și ea la promovarea în Serie A, fiind pe locul 6, la doar 3 lungimi de lider și la egalitate de puncte cu Brescia.
Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), George Pușcaș (Genoa), Radu Drăgușin (Genoa), Olimpiu Moruțan (Pisa), Adrian Rus (Pisa), Marius Marin ( Pisa), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Daniel Booloca ( Frosinone) și Eduard Duțu (Reggina), sunt cei 10 români care evoluează în Serie B. Pe mulți dintre ei s-a bazat și Edi Iordănescu la ultima acțiune a echipei naționale.
Clasament Serie B:
1. Ternana - 19 puncte
2. Reggina - 18 puncte
3. Frosinone - 18 puncte
4. Bari - 18 puncte
5. Genoa - 18 puncte
6. Parma 16 puncte
7. Brescia - 16 puncte.
Citește și:

Dennis Man și Valentin Mihăilă au fost lăudați în presa din Italia

Man și Mihăilă s-au impus treptat la Parma, unde nu au fost foarte convingători din prima clipă. Ambii sunt accidentați în prezent, dar au devenit oameni de bază în echipa antrenată de Fabio Pecchia.
"Când mergi să-i iei pe acești jucători necunoscuți din străinătate, în care investești, trebuie să ai răbdare și trebuie să-i aștepți. Sunt jucători precum Oosterwolde, ca mulți alții care sunt acolo la Parma, precum Mihăila și Man, care au venit ca necunoscuți, iar apoi au crescut de-a lungul timpului și și-au dovedit valoarea”, a spus jurnalistul Nicola Binda de la Gazzetta Dello Sport, potrivit Parma Live și citat de Digi Sport.
Dennis Man a început ca titular în 6 partide din acest sezon de Serie B și a înscris de 3 ori. Valentin Mihaăilă este și mai apreciat la Parma, având 3 goluri și 5 assist-uri în actuala campanie, ceea ce l-a adus în topul celor mai prolifici jucători ai campionatului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo