Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Italia, asaltată de români. Rus și Nedelcearu vor juca în Serie B! Transferul lui Pușcaș a picat

Eurosport
DeEurosport

Publicat 25/07/2022 la 20:19 GMT+3

Serie B a fost de-a lungul timpului una dintre ligile preferate ale fotbaliștilor români. I Ionuț Nedelcearu, (26 de ani) a retrogradat cu Crotone, dar va juca și sezonul viitor în liga a 2-a din Italia. Fundașul român va îmbrăca tricoul lui Palermo. Adrian Rus (26 de ani) va evolua, de asemenea, în Serie B, dar la Pisa, în timp ce Pușcaș a fost aprope de o mutare la Cagliari.

Ionuț Nedelcearu

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Gică Hagi (Brescia), Daniel Pancu (Cesena) sau Dorin Goian (Spezia) sunt câțiva dintre jucătorii români cu nume care au trecut de-a lungul timpului prin eșalonul secund al Italiei. În prezent, Dennis Man, Valentin Mihăilă (ambii Parma) și Marius Marin (Pisa) evoluează în Serie B, fotbaliști care sunt convocați regulat la naționala României de fotbal.

Ionuț Nedelcearu, noul jucător al lui Palermo

Potrivit jurnalistului Nicolo Schira, Ionuț Nedelcearu a semnat cu Palermo. Fostul jucător al lui AEK Atena și Crotone va fi coleg la Palermo cu Mirko Pigliacelli (29 de ani), fostul portar al Universității Craiova.
Sursa citată notează că Nedelcearu va fi adus în schimbul unui alt jucător, Maxime Giron, care va merge la Crotone, în Serie C. Clubul Palermo a fost achiziționat recent de City Football Group, asociația care o deține și pe Manchester City.
Ajuns în urmă cu un an în Italia, Nedelcearu urmează să semneze un contract valabil pe trei ani cu gruparea din Sicilia. Internaționalul român este cotat la 1 milion de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt. În iulie 2021, Crotone îi plătea lui AEK Atena 1,25 de milioane de euro pentru Nedelcearu. Fundașul român a evoluat în 36 de partide în sezonul precedent și a înscris de două ori pentru Crotone.

Pușcaș, prea scump pentru Cagliari

Atacantul României nu va merge la Cagliari, astfel este posibil să continue în Championship, la Reading. Internaționalul român era așteptat să semneze cu sarzii, însă oficialii clubului au considerat că prețul cerut de clubul englez este prea mare pentru echipa retrogradată sezonul trecut din Serie A.
Reading a cerut patru milioane de euro pe George Pușcaș, însă Cagliari nu a fost dispusă să ofere această sumă. Echipa lui Răzvan Marin, împrumutat sezonul acesta la Empoli, a adus deja un alt atacant: Gianluca Lapadula (32 de ani), care a venit la Cagliari de la Benevento pentru 1 milion de euro.
Semifinalist la EURO 2019 cu selecționata U21 a României, George Pușcaș este cotat la 3,50 de milioane de euro. În sezonul trecut, atacantul a fost împrumutat de Reading la Pisa. Pușcaș a reușit să înscrie 8 goluri în 22 de partide pentru italieni.
Citește și:

Adrian Rus s-a înțeles cu Pisa

Un alt fotbalist român este așteptat în Serie B. Adrian Rus (26 de ani) este aproape de un transfer la Pisa și ar putea fi coleg cu mijlocașul român, Marius Marin (23 de ani). Potrivit digisport.ro, fundașul ar urma să câștige 480.000 de euro anual. Formația din Serie B ar urma să-i plătească clubului maghiar, MOL Fehervar, 800.000 de euro.
Cotat la 900.000 de euro, Adrian Rus a evoluat deja într-o partidă pentru clubul maghiar în sezonul actual și a reușit să înscrie un gol în victoria cu Gabala din preliminariile UEFA Conference League.
Adrian Rus are 14 selecții la naționala României și joacă la Fehervar din 2019.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo