Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Radu Drăgușin, în echipa etapei a 33-a din Serie B! Românul e la un pas de promovare cu Genoa

Dani Morar

Actualizat 18/04/2023 la 17:01 GMT+3

Radu Drăgușin a avut o nouă prestație excelentă în tricoul celor de la Genoa, fiind inclus în echipa etapei a 33-a din Serie B. Românul a primit note foarte bune, peste 8, și se află foarte aproape de promovarea în Serie A.

Genoa-Perugia 2-0, Serie B 2022-2023. L'esultanza di Radu Dragusin (Genoa). Foto di Simone Arveda per Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Radu Drăgușin a evoluat din nou excelent pentru Genoa, în victoria cu 2-0 de pe teren propriu, împotriva celor de la Perugia. Fundașul naționalei României a marcat al doilea gol al echipei sale, în minutul 69, și a ajuns la a 4-a reușită din acest sezon, fiind inclus de italieni și în echipa etapei a 33-a din Serie B.
Cel mai bun prim 11 din Serie B, după etapa 33:
  • Radunovic (Cagliari) - Del Prato (Parma), Ravenelli (Frosinone), Drăgușin (Genoa), Giordano (Ascoli) - Maistro (Spal), Tesmann (Verona), Morachioli (Bari) - Favililli (Ternana), Brunori (Palermo), Cutrone (Como).
Drăgușin a avut niște statistici impresionante la finalul partidei cu Perugia, în care jurnaliștii l-au notat de la 8 în sus. Un gol, 84,6% pase complete (33 din 39), 2 pase lungi, 3 din 4 duelurile câștigate, 2 dueluri aeriene câștigate, două șuturi blocate și 3 recuperări au fost cifrele fundașului central.
Alberto Gilardino are un bilanț de vis din momentul în care a preluat-o pe Genoa. Antrenorul italian a ajuns la 12 victorii, după succesul cu Perugia, 5 egaluri și o singură înfrângere. Doar 8 goluri a încasat echipa în cele 18 partide, iar revenirea în Serie A se va produce într-o proporție foarte mare la finalul acestui sezon.

Genoa vrea 10 milioane de euro în schimbul lui Drăgușin

Radu Drăgușin traversează un moment excelent la Genoa. Fundașul român este om de bază în defensiva echipei sale, dar și un bun marcator, având patru goluri în 33 de partide în actualul sezon de Serie B.
Evoluțiile sale foarte bune i-au convins pe oficialii grifonilor să activeze clauza de cumpărare definitivă a românului, în valoare de 5,5 milioane de euro, astfel că fundașul este legat de gruparea de pe Luigi Ferraris și în sezoanele următoare.
"Spun mereu că puterea mea vine de la părul meu. Dincolo de asta sunt fazele fixe exersate la antrenamente, care dau rezultate. Dacă am un obiectiv stagional ca număr marcat de goluri? Unicul pe care mi-l impun e de a ajuta echipa să câștige întotdeauna. Singura diferență e că nu mai pot urca în bandă, însă m-am obișnuit repede",Il Secolo XIX.
Conform jurnaliștilor italieni, cluburile care își vor manifesta interesul pentru transferul lui Drăgușin, la finalul acestui sezon, vor trebui să plătească minim 10 milioane de euro.
Aceasta este suma pe care șefii celor de la Genoa o vor cere în schimbul românului, care are în acest moment o cotă de piață de 5 milioane de euro. E clar că italienii vor avea pretenții și mai mari dacă evoluțiile fotbalistului vor continua să fie solide în următoarea perioadă, ajutând echipa să revină în Serie A.
Radu Drăgușin, în echipa etapei a 33-a din Serie B
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo