Setien a fost un pariu necâştigător al preşedintelui Bartomeu, cel care, după un sezon dezastruos şi multe gafe la nivel managerial, a fost nevoit să îşi dea demisia de la cârma clubului catalan. Nimic din backgroundul lui Setien nu îl recomanda pentru un club de calibrul Barcelonei, astfel că vestiarul l-a primit cu oarecare rezerve.
Foarte greu de gestionat a fost relaţia cu Messi, mai ales că argentinianul a fost extrem de ataşat de fostul tehnician, Ernesto Valverde. Ca atare, în presă s-a vorbit intens despre legătura rece dintre Setien şi Messi, iar antrenorul a recunoscut că au fost probleme. Mai mult, tehnicianul a vorbit despre o altă faţă a sud-americanului, neştiută de cei din afara clubului.
"Leo e dificil de antrenat, e dificil de gestionat relaţia cu el. M-am gândit simplu: "Cine sunt eu să îl schimb, să schimb lucrurile?". Dacă ei l-au acceptat astfel de atâţia ani şi nu au vrut să îl schimbe înseamnă că nu trebuie schimbat. Există o altă faţă a lui Messi, dincolo de jucătorul de fotbal extraordinar pe care cu toţii îl vedeţi. Dar nu e ceva tipic doar pentru el. Aşa se întâmplă şi cu alţi mari sportivi, dacă vă uitaţi la documentarul cu Michael Jordan (n.r. The Last Dance) o să înţelegeţi. Te loveşti de lucruri la care nu te aştepţi", a spus Quique Setien, conform El Pais.
Fotbal
Piața transferurilor din 2023 se anunță a fi captivantă! Starurile aflate în ultimul an de contract
ACUM O ORĂ

Messi, cel mai bun din toate timpurile

În ciuda dificultăţilor pe care le-a întâmpinat cu Messi la Barcelona, Setien e convins că fostul său jucător e cel mai mare fotbalist din istorie.
De peste un deceniu şi jumătate, de când a devenit titular incontestabil la Barcelona, starul argentinian a fost la cel mai înalt nivel. Şi în stagiunile mai slabe, când a fost măcinat de accidentări şi de probleme, sud-americanul a ajuns la cel puţin 30 de goluri marcate. O constanţă incredibilă care pune capăt oricărei dispute privind "GOAT"-ul din fotbal (Greatest of all time), crede Setien.
"Cred că Messi e cel mai bun din toate timpurile. Au fost şi alţi jucători mari, dar continuitatea acestui băiat, de-a lungul anilor, nu a avut-o nimeni", a mai spus Setien.
Liga Națiunilor UEFA
Messi și Ronaldo, întrecuți de un sârb care a reușit o performanță impresionantă la echipa națională
IERI LA 07:09
International friendlies
VIDEO | Lionel Messi a ajuns la 100 de victorii cu Argentina și a sărbătorit cu o dublă încântătoare
IERI LA 05:14