"Sfârșitul Championship așa cum îl știm", este titlul dat de independent.co.ul într-un material în care explică de ce criza generată de COVID-19 va fi cu un "telefon de trezire" pentru patronii din liga a doua engleză.
Începând cu actualul sezon de Premier League a început un nou ciclu de 3 ani pentru drepturile TV, valoarea totală a contractului fiind de 9.2 miliarde de lire sterline. Liverpool ar urma astfel să încaseze în jur de 175 de milioane de lire sterline din drepturi TV pentru acest sezon, cel în care urmează să devină campioana Angliei pentru prima dată după 30 de ani. Și echipele din subsol câștigă zeci de milioane de lire, astfel că miza primei ligi engleze e imensă.
Pentru a avea acces la o parte din acest pot uriaș, formațiile din Championship au investit enorm în ultima perioadă, dar acest lucru nu își găsește acoperire în realitate. În liga secundă sunt 24 de cluburi și doar trei obțin promovarea, astfel că misiunea e foarte dificilă, iar cele mai multe dintre echipe se expun enorm, fiind foarte instabile din punct de vedere financiar.
Tenis
Halep și-a strâns echipa și a făcut anunțul privind retragerea! "Sunt all-in!"
09/04/2020 LA 04:18
Odată cu pandemia de coronavirus, fragilitatea financiară a formațiilor din Championship a devenit mai evidentă ca oricând, astfel că lucrurile se vor schimba în viitorul apropiat.
"După criza COVID-19 chiar și cei mai generoși patroni din Championship vor fi mai selectivi cu cheltuielile făcute. Pentru că această criză nu va avea impact doar asupra fotbalului, bineînțeles, ci asupra tuturor domeniilor. Fiecare dintre oamenii de afaceri care dețin cluburile își fac banii în alte businessuri și nimeni nu va mai investi jumătate de milion de lire pe săptămână în fotbal, în condițiile în care afaceriile pe care le dețin nu mai generează veniturile din trecut", notează sursa citată.

COVID-19, "telefon de trezire"

Jurnaliștii de la The Independent au stat de vorbă pe marginea subiectului cu David Sharpe, fostul chairman la Wigan. Acesta crede că COVID-19 nu trebuie interpretat în cheie dramatică din punct de vedere sportiv.
Dimpotrivă, patronii din Championship vor căuta să facă din fotbal o afacere inteligentă, renunțând să mai investească enorm în transferuri și salarii și axându-se mai mult pe sume alocate pentru Academii, astfel încât fotbalul să se însănătoșească.
"Acest virus va fi ca un telefon de trezire pentru patroni. Datoriile multor cluburi din Championship au crescut și crescut în ultima perioadă. Blackburn, spre exemplu, a avut pierderi enorme sezonul trecut, și nu era coronavirus. Acum, a apărut această pandemie de o lună, fotbalul s-a oprit, și formațiile din Championship se văd în situația de a își pune problema dacă pot supraviețui. Să nu dăm vina exclusiv pe COVID-19, dacă după o lună se ajunge aici, e clar că problemele de fond sunt în altă parte, în cheltuielile prea mari făcute", a spus David Sharpe.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
2. Bundesliga
Fotbalistul trimis de FCSB în Germania, aproape de revenirea în Liga 1! Anunțul antrenorului
ACUM 26 MINUTE
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
ACUM O ORĂ