Ciprian Marica a analizat jocul naționalei din această seară și a ajuns la concluzia că "tricolorii" au greșit când s-au aruncat în atac în repriza a doua, neglijând faza defensivă. Drept consecință, trupa lui Rădoi a încasat 3 goluri în ultimele 30 de minute.
În același timp, Marica a fost plăcut surprins de jocul naționalei din prima repriză și l-a scos în evidență pe Dan Nistor, mijlocașul Universității Craiova.
"I-a ieșit lui Mirel Rădoi. Și-a dorit un joc ofensiv și am reușit să marcăm 5 goluri. Prima repriză a fost o repriză așa cum ne dorim la națională, iar a doua una cum ne dorim. În prima repriză am văzut un joc curat, Nistor a jucat simplu și jocul a curs foarte bine.
World Cup Qualification CONMEBOL
Imagini groaznice în Ecuador-Brazilia! Cunha, făcut KO de o intrare criminală a portarului advers
ACUM 7 ORE
Am reușit 3 goluri din fază fixă. Ar trebui să le spunem jucătorilor că jucăm amicale la fiecare joc, fără presiune. Aici ne ducem cu gândul la educație și mentalitate, lucruri care nu sunt antrenate în România.
A doua repriză ne neliniștește. Nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă ne prindea Haaland în această situație. Mi-a plăcut foarte mult Lazar, n-a avut ce să facă la cele 3 goluri primite. Îi felicit pe băieți.", a declarat Ciprian Marica, pentru Pro X.

Sfatul lui Marica pentru Rădoi, după România - Belarus 5-3

În același timp, Marica i-a oferit un sfat lui Mirel Rădoi. Fostul internațional consideră că selecționerul trebui să învețe "să se muleze pe jocul adversarilor" înainte să construiască primul "11" și să stabilească stilul de joc:
"Trebuie să se muleze pe adversar, în funcție de jocul acestuia, și să fie inspirat. Are un lot la dispoziție și trebuie să fie inspirat. Astăzi am văzut că a schimbat și nu cred că trebuia să facă asta.
În repriza a doua am cedat deliberat. Trebuie să analizăm bine și să nu ne mai ducem peste adversar. La Oslo am luat 4 goluri și trebuie să fim atenți. Meciul de astăzi a fost un test, nu mai contează. Acum contează bătălia cu Norvegia și modul în care Rădoi va gestiona meciul.", a mai spus Marica.

România s-a impus împotriva Belarusului, într-un meci cu 8 goluri

Naționala României a deschis scorul în minutul 11, când Bogdan Mitrea a reluat cu capul în plasă centrarea expediată de Răzvan Marin. A fost primul gol înscris de Mitrea pentru "tricolori", la vârsta de 33 de ani.
Pușcaș a fost faultat în careu de Naumov peste 7 minute, iar Răzvan Marin a transformat fără emoții lovitura de la 11 metri. Nedelcearu a înscris, la rândul său, primul său gol la națională în minutul 31, când a fost lăsat în poziție ideală de devierea lui Mogoș. Fundașul a reluat în plasă din 6 metri.
Pușcaș a stabilit scorul pauzei, 4-0, în minutul 44, ajungând la golul cu numărul 8 pentru naționala României. Nedelcearu a bifat "dubla" în minutul 55, după ce portarul bielorușilor a deviat imprecis mingea șutată de Florin Tănase.
La scorul de 5-0 pentru "tricolori", Mirel Rădoi a efectuat 3 schimbări, iar jocul României s-a destabilizat ușor. Oaspeții au apelat și ei la 3 modificări, reușind apoi să înscrie de 3 ori, prin Kendysh (min. 63), Bakhar (min. 80) și Klimovich (min. 90+2). La scorul de 5-2, în minutul 83, David Lazar a apărat un penalty executat de Yablonski.
S-a încheiat 5-3 pentru România, care acum se pregătește pentru meciurile cu Norvegia și Irlanda de Nord, din Liga Națiunilor.
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM 7 ORE
Bundesliga
Ce atacant din Premier League urmărește cu atenție Erling Haaland? "E cel mai bun din lume la asta"
ACUM 10 ORE