Cu o singură excepție, favoritele au trecut cu bine de faza optimilor de finală ale campionatului mondial. Australia a reușit să producă o mare surpriză, învingând cu 1-0 puternica națională a Braziliei. Simon a marcat singurul gol al australiencelor, când mai erau doar 10 minute din timpul regulamentar. În rest, Statele Unite au trecut cu 2-0 de Columbia, Germania a jucat excelent contra Suediei (scor 4-1), Anglia s-a impus la limită în fața Norvegiei (2-1) iar Franța a câștigat la scor de neprezentare împotriva Coreei de Sud. Canada și China au completat tabloul sferturilor de finală în urma succeselor la limită din partidele cu Elveția respectiv Camerun (1-0).
Naționala Germaniei a arătat cel mai bine din punct de vedere ofensiv la această ediție a turneului final: Anja Mittag și Célia Šašić sunt singurele jucătoare ce au reușit până acum performanța de a înscrie câte 5 goluri. În această ierarhie urmează alte 7 marcatoare ce și-au trecut însă în palmares doar câte 3 goluri. La polul opus, Jennifer Ruiz din Mexic și Desire Oparanozie din Nigeria sunt autoarele a câte unui autogol în timp ce Angie Ponce din Ecuador a înscris chiar de două ori în propria poartă, în același meci, cu Elveția.
Japonia este campioana mondială în exercițiu, titlu câștigat în urmă cu 4 ani împotriva Statelor Unite. Meciul jucat la Frankfurt, pe 17 iulie 2011, s-a decis la loviturile de departajare. A fost 2-2 după primele 90 de minute pentru ca Japonia să se impună cu 3-1 după penalty-uri. Cu o zi înainte, Suedia câștigase cu 2-1 finala mică împotriva Franței.
Liga
Barcelona, victorie dramatică pe terenul lui Alaves! Catalanii s-au apropiat de locurile de UCL
ACUM 5 ORE
Sferturile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal feminin din Canada:
- Germania vs Franța, vineri seara de la ora 23.00
- China vs Statele Unite, sâmbătă dimineața de la ora 2.30
- Australia vs Japonia, sâmbătă seara de la ora 23.00
- Canada vs Anglia, duminică dimineața de la ora 2.30
Toate meciurile sunt transmise în direct pe Eurosport și online pe Player. Transmisiunea fiecărei partide începe cu 15 minute mai devreme, timp în care vom afla ultimele detalii legate de fiecare sfert de finală în parte.
Serie A
Milan și Juventus, egal pentru Inter! Derby-ul etapei din Serie A a fost unul care a lăsat de dorit
ACUM 5 ORE
Romanian Liga I
Dan Petrescu a găsit vinovatul pentru punctele pierdute de CFR în prelungirile derby-ului cu FCSB
ACUM 6 ORE