Înainte de efectuarea propriu-zisă a tragerii la sorți a grupelor Campionatului Mondial din Qatar, preșdintele FIFA, Gianni Infantino, a ținut un scurt discurs, în care a făcut apel la pace, referindu-se evident și la războiul din Ucraina.
Felul în care s-a exprimat șeful forului mondial l-a deranjat însă foarte tare pe Andriy Shevchenko. Fostul mare atacant ucrainean l-a taxat pe Infantino pentru că a numit "conflict" ceea ce se întâmplă în țara sa, motivând că acesta este un cuvânt prea blând față de atrocitățile care au loc în țara vecină.
"Vreau să comentez vorbele președintelui FIFA, Gianni Infantino, care a spus că ceea ce se întâmplă în țara noastră este un "conflict". Nu sunt deloc de acord cu Infantino. Acesta nu este un conflict, este un adevărat război și un genocid pe care îl face Rusia împotriva ucrainenilor", a declarat Shevchenko, citat de sport.ua.
Serie A
Dybala a plâns ca un copil la ultimul meci al său la Torino! Juve, aproape de 3 lovituri în mercato
ACUM 10 MINUTE
Citește și:

Ucraina încă speră la Mondial, dar șansele ei sunt infime

Războiul declanșat de Rusia în luna februarie, naționala Ucrainei s-a aflat în imposibilitatea de a se prezenta de barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial. Ucrainenii vor întâlni Scoția la o dată care va fi stabilită ulterior, dar șansele de succes scad de la o zi la alta.
În contextul războiului, campionatul din Ucraina a fost întrerupt. O mare parte dintre componenții naționalei Ucrainei jucau în competiția internă, astfel că o calificare la Mondial ar fi un mic miracol, deoarece acești jucători se vor prezenta la meciul cu Scoția fără o pregătire conformă.
În plus, Ucraina ar trebui apoi să elimine și Țara Galilor pentru a merge în Qatar, iar galezii formează o echipă greu de bătut. Totuși, entuaziasmul și ambiția ucrainenilor vor fi la cote înalte și nimic nu este imposibil. Dacă se va califica la turneul final din iarnă, Ucraina va face parte din Grupa B, alături de Anglia, SUA și Iran.
https://i.eurosport.com/2022/04/01/3348161.jpg
Programul Grupei B
  • Anglia – Iran, 21 noiembrie
  • SUA - Țara Galilor vs Scoția / Ucraina, 21 noiembrie
  • Anglia – SUA, 25 noiembrie
  • Țara Galilor vs Scoția / Ucraina – Iran, 25 noiembrie
  • Țara Galilor vs Scoția / Ucraina – Anglia, 29 noiembrie
  • Iran – SUA, 29 noiembrie
Bundesliga
Lewandowski și Haaland, bătuți. Nkunku, desemnat jucătorul sezonului în Bundesliga
ACUM 26 MINUTE
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
ACUM 39 MINUTE