Silviu Lung Jr. devine astfel primul jucător care se retrage de la națională sub comanda lui Mirel Rădoi.
Iată scrisoarea goalkeeper-ului:
"Dragi suporteri, coechipieri și membri ai staff-ului echipei naționale,
Premier League
Rafa Benitez nu este de acord cu comparațiile între echipa sa de la Liverpool și cea din prezent
ACUM 2 ORE
Am petrecut 11 ani minunați la echipa națională, am avut colegi de excepție și selecționeri care m-au prețuit, bucurându-mă de afecțiunea suporterilor noștri minunați. Am răspuns cu drag fiecărei convocări și am venit cu bucurie la lot. România a avut mereu portari de valoare, tradiție care cu siguranță va continua și în anii ce urmează.
A fost mai bine de un deceniu în care m-am bucurat de atmosfera frumoasă din sânul echipei naționale și vă mulțumesc tuturor pentru lucrurile pe care le-am învățat și pentru prietenia cu care m-ați înconjurat mereu.
Cuvintele sunt prea puține să îmi exprim recunoștința pentru fiecare dintre voi, suporteri, colegi de echipă, membrii ai staff-urilor tehnice și administrative. Am câștigat prieteni adevărați la echipa națională și în Federația Română de Fotbal, cu care mă mândresc.
Voi rămâne totdeauna cu inima aproape de cea mai frumoasă echipă din lume: ROMÂNIA!", a scris Silviu Lung Jr., pe site-ul frf.ro.

Silviu Lung Jr. s-a retras de la naționala României

Silviu Lung Jr. a debutat la națională în urmă cu 10 ani, într-un meci amical cu Honduras. Per total, el a bifat 6 apariții sub "tricolor", reușind să încheie 2 fără gol primit. Cea mai importantă partidă, și singura oficială, rămâne cea din 2011, din preliminariile Campionatului European, împotriva Albaniei, scor 1-1.
Ultima oară când a fost convocat la prima reprezentativă s-a întâmplat în 2015, într-un meci de pregătire cu Moldova.
Meciurile lui Silviu Lung Jr. la naționala României:
  • Honduras - România 0-3 (2010, amical)
  • Albania - România 1-1 (2011, preliminarii Euro)
  • Polonia - România 4-1 (2013, amical)
  • Algeria - România 2-1 (2014, amical)
  • Bulgaria - România 0-0 (2015, amical)
  • Rep. Moldova - România 1-2 (2015, amical)
Silviu Lung Jr. se află de 3 ani la Kayserispor, formația din Turcia care l-a cumpărat de la Astra Giurgiu în schimbul sumei de 350.000 euro. Goalkeeper-ul român, cotat la 1 milion de euro de transfermarkt.com, a bifat 94 de apariții la Kayserispor, reușind să încheie 21 de partide fără să încaseze gol.
Silviu Lung Jr. a cucerit 4 trofee de-a lungul carierei, toate cu Astra Giurgiu: un titlu în Liga 1 (2016), o Cupă (2014) și 2 Supercupe ale României (2014, 2016).
Serie A
Milan, la 90 de minute de istorie. Argumentele care au dus-o la un punct de scudetto
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
ACUM 2 ORE