Un tip extrem de calculat, rece și cerebral, "Specialul" a avut în cariera sa impresionantă puține momente în care a clacat, simțindu-se deznădăjduit. Singurul episod în care a plâns după o partidă de fotbal s-a petrecut în urmă cu 8 ani.
Pe banca Realului, Mourinho a făcut minuni în acel sezon, cucerind titlul în La Liga de o manieră impresionantă: 100 puncte și 121 de goluri, ambele recorduri all-time la acea vreme.
Forța Realului era incredibilă, iar toată lumea vorbea despre a 10-a Ligă a Campionilor din istoria clubului. Doar că semifinala cu Bayern a fost un adevărat coșmar. Mai întâi, la Munchen, bavarezii s-au impus cu 2-1, după un gol marcat în minutul 90 de Gomez. În retur, Ronaldo a făcut rapid 2-0, însă nemții au revenit în joc, punctând din penalty, prin Robben. S-a ajuns în prelungiri și apoi la lovituri de departajare, unde Ronaldo, Kaka și Sergio Ramos au ratat, "oferindu-i" calificarea adversarei (Bayern avea s piardă finala, la penaltyuri, în fața lui Chelsea).
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Frustrarea a fost atât de mare pentru Mourinho încât la final nu și-a putut stăpâni emoțiile, după cum singur a recunoscut într-un interviu pentru Marca.
"Acesta e fotbalul. Ronaldo, Kaka și Sergio Ramos sunt niște monștri ai sportului, nu e niciun dubiu. Dar și ei sunt oameni și pot greși. După acea noapte am plâns pentru prima și ultima oară din cauza unui meci de fotbal. Îmi amintesc bine. Eram cu Aitor (n.r.Karanka, fost fundaș la Real și secund al lui Mourinho între 2010 și 2013) și am parcat mașina în fața casei mele. Acolo, în mașină, am început să plâng. A fost foarte greu, pentru că în sezonul 2011-2012 am fost de departe cea mai bună formație din Europa", a rememorat "Specialul", care rămâne totuși cu amintiri plăcute după acea stagiune: "Nu doar că am pus capăt dominației Barcelonei, dar am făcut-o cu stil, într-o manieră istorică".
Deși a petrecut trei ani la Real Madrid, Mourinho a reușit să câștige doar trei trofee: un campionat, o Cupă și Supercupa Spaniei. După performanțele fabuloase de la Inter, pe care a făcut-o "Regina Europei", "Specialul" a părut că nu se mai ridică niciodată la nivelul de dinainte. A dezamăgit ulterior la Chelsea și Real Madrid, iar în acest moment mulți specialiști sunt de părere că lusitanul trebuie să se reinventeze pentru a redeveni un manager de prim plan în fotbalul mondial. Din noiembrie, el a fost instalat pe banca lui Tottenham, în locul lui Pochettino, însă rezultatele au fost slabe, și pe fondul accidentărilor repetate din lotul londonezilor.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
UEFA Europa Conference League
Jose Mourinho, "sanctificat" de fanii Romei! Imagini memorabile din capitala Italiei
06/05/2022 LA 17:36
Premier League
Mourinho și Simeone se bat pentru un jucător pe care Manchester United a plătit 55 de milioane de €
04/05/2022 LA 18:59