Dacă Pirlo şi-a exprimat public nemulţumirea în legătură cu Arthur, fotbalistul luat de la Barcelona, la schimb cu Pjanic, nici bosniacul nu se bucură de prea multă simpatie pe Camp Nou.
"Situaţia ciudată cu care se confruntă Pjanic la Barcelona", e titlul dat de sport.es, în care analizează în oglindă cifrele mijlocaşului la "Bătrâna Doamnă" şi la formaţia lui Koeman.
Fără a juca neapărat foarte slab, Pjanic nu se bucură de încredere din partea staffului tehnic, care îl foloseşte deocamdată foarte puţin. E posibil să fie nevoie de o perioadă de adaptare, cert e că bosniacul se află într-o situaţie pe care nu o anticipa.
Fotbal
România în Liga Națiunilor! Ne batem "parte în parte" cu adversarii, ca valoare de piață
17/12/2021 LA 09:25
Pedri a fost în multe momente preferat lui Pjanic, lucru care e surprinzător doar în anumită măsură, având în vedere potenţialul tânărului de 17 ani. Totuşi, faptul că Ronald Koeman îl foloseşte pe bosniac atât de puţin indică clar că mijlocaşul venit din Serie A trebuie să muncească mult mai mult pentru a deveni o piesă fixă la Barcelona.

Pjanic, în doar 19,5% din timp pe teren, în Champions League

În campionat, Pjanic a fost titular în doar 5 partide, fiind integralist într-una singură. În Champions League, situaţia e şi mai rea, în contextul în care Koeman şi-a protejat în unele partide piesele grele. În Ligă, Pjanic a adunat doar 158 de minute în actuala stagiune, ceea ce însemnă 19,5% din totalul minutelor. Cifre care contrastează cu situaţia sa de la Juventus. Acolo, în sezonul trecut a evoluat în 291 de minute dintr-un maxim posibil de 360 (80,8%).
O explicaţie pentru faptul că stafful tehnic nu îl consideră atât de util poate fi reprezentată de faptul că bosniacul nu poate să fie extrem de util la fazele fixe, capitol la care excela la Juve. În Catalunya, Messi e responsabil cu majoritatea loviturilor libere şi chiar cu unele cornere. Pjanic ar trebui să fie un "regizor" pentru ofensivă, dar e destul de lent pentru combinaţiile gândite de Barcelona. Are nevoie să înţeleagă filosofia noului club şi trebuie să îşi schimbe automatismele avute în trecut înainte de a deveni un jucător cu adevărat important.
În această seară, în disputa de la Budapesta, cu Ferencvaros, Koeman va alinia o formaţie cu multe rezerve, catalanii având practic garantată poziţia unu în grupă. Ca atare, Pjanic va fi probabil folosit din start, iar o prestaţie bună ar putea să îi schimbe într-o oarecare măsură părerea lui Koeman despre el.
Serie A
Oficialii lui Juventus, anchetați pentru fraudă contabilă! Care e transferul care a atras atenția
27/11/2021 LA 10:36
Fotbal
Ansu Fati a semnat prelungirea cu Barcelona pe un salariu neașteptat de mic. A ales cu inima
22/10/2021 LA 09:57