Fotbalul românesc traversează o perioadă neagră, rezultatele echipelor naționale fiind tot mai slabe. Dacă reprezentativa U19 s-a calificat la Campionatul European, la nivel superior lucrurile nu merg deloc bine.
Prima echipă a ratat startul în Liga Națiunilor, pierzând cu 2-0 în Muntenegru, după un meci execrabil, dar nici echipa de tineret nu o duce mai bine. Formația antrenată de Florin Bratu a înregistrat a doua înfrângere în decurs de 4 zile.
După eșecul cu Georgia (0-2), micii tricolorii nu au putut scoate mai mult nici din meciul test contra Slovaciei, în deplasare. Gazdele au deschis scorul în minutul 17, prin Adam Tucny, care l-a executat pe Mihai Popa cu un șut de la marginea careului.
Fotbal
Newcastle, singura soluție? PSG vrea să scape de Neymar, dar brazilianul încă nu acceptă oferta
ACUM 14 MINUTE
Tricolorii au replicat imediat, iar Markovic a restabilit egalitatea în minutul 24, finalizând elegant, după ce a driblat portarul, o pasă a lui Corbu. Mijlocașul de la Academia Puskas a adus România în avantaj în minutul 34 și la pauză elevii lui Bratu erau în avantaj.
Citește și:

Slovacia U21 - România U21 4-3 | Tricolorii s-au prăbușit pe final

Repriza secundă a început ideal pentru tricolori, Markovic reușind dubla în minutul 46, cu un șut imparabil din interiorul careului. Se părea că România va simți din nou gustul unui succes, dar ce s-a întâmplat pe final este greu de explicat.
Matus Vojtko a redus din diferență în minutul 54, iar Marko Kelemen a restabilit egalitatea în minutul 80, cu un gol dat cu călcâiul. România nu a reușit să scoată nici măcar un egal. Drăgușin a comis o mare eroare în minutul 83, iar Adrian Kapralik a marcat golul victoriei Slovaciei.
Așadar, România U21 a înregistrat a doua înfrângere consecutivă și echipa lui Bratu rămâne cu un singur succes în 2022 (2-1 cu Finlanda, în martie). Tricolorii joacă numai meciuri amicale în această perioadă, ei fiind calificați automat la EURO 2023, România fiind țară gazdă, alături de Georgia.
Meciul cu Slovacia nu este primul pe care România U21 îl pierde după ce are două goluri avans pe tabelă. În finalul anului trecut, tricolorii au avut 2-0 în Italia, dar au fost învinși cu 4-2. Și atunci, ca și azi, s-a văzut o cădere fizică evidentă în ultima parte a meciului, semn că suntem mult în urma fotbalului adevărat din acest puncte de vedere.
Fotbal
Doi fotbaliști români, pe lista unei campioane din Europa! Cine are cele mai mari șanse să semneze
ACUM 2 ORE
Fotbal
Cum arată 11-le starurilor care rămân libere de contract pe 1 iulie! Nume uriașe în atac
ACUM 3 ORE