Fotbalul la nivel de cluburi revine la finalul acestei săptămâni în actualitate, după două săptămâni dedicate echipelor naționale. Iar jucătorii care luptă pentru Balonul de Aur în această perioadă, în cea mai mare parte atacanți sau jucători ofensivi, atrag cel mai mult atenția.
Eurosport România vă propune să aruncăm o privire și asupra celor mai buni 10 fundași centrali din lume și chiar să votați care credeți că este cel valoros la ora actuală.
Gerard Pique (Barcelona)
Cupa Mondială FIFA
Ratarea lui Messi cu Polonia poate fi cu noroc pentru Argentina! Ce s-a întâmplat în '78 și '86
ACUM 34 MINUTE

Gerard Pique

Credit imagine: Getty Images

Gerard Pique este emblema Barcelonei de azi. Chiar dacă viteza lui a mai încetinit, continuă să fie un fundaș de mare valoare, un adevărat lider în teren, un om foarte periculos la fazele fixe. El este încă un fundaș pe careantrenorii vor să-l aibă în echipă.
Thiago Silva (Chelsea)

Thiago Silva

Credit imagine: Getty Images

Poate că unii ar înclina să creadă că este destul de bătrân pentru a se mai regăsi în Top 10, dar de când a venit la Chelsea a demonstrat că vârsta reprezintă doar un număr. Un adevărat lider la PSG, el este un om de forță și pentru gruparea londoneză în apărare. De altfel, statisticile vorbesc de la sine despre apărarea celor de la Chelsea, iar un rol important, în are, bineînțeles, Thiago Silva.

Milan Skriniar (Inter)

Milan Skriniar

Credit imagine: Getty Images

Jucătorul în vârstă de 26 de ani este un jucător cheie pentru Inter. Continuă să se dezvolte ca ca unul dintre cei mai impresionanți fundași din Serie A. Este un fotbalist care anticipează bine jocul și ține pasul și cu atacanții.

Kalidou Koulibaly (Napoli)

Kalidou Koulibaly,

Credit imagine: Getty Images

Napoli este azi o echipă de titlu în Serie A și datorită apărării foarte puternice, iar Koulibaly este liderul defensive. Este un jucător masiv, agresiv, rapid și puternic din punct de vedere fizic, dar elegant. Fanul l-au poreclit "Zidul". Marile cluburi au tot încercat să-l transfere în ultima perioadă, dar el a rămas loial clubului.

Raphael Varane (Manchester United)

Raphael Varane

Credit imagine: Getty Images

Francezul în vârstă de 28 de ani este fundașul central complet și este acum integrant în șansele echipei Manchester United de a câștiga ceva în acest sezon. Citește jocul cu expertiză și posedă viteza de recuperare pentru a acoperi greșelile colegilor de echipă. Urcă bine cu mingea la picior și își poate pune echipa în poziții bune în atac.

Harry Maguire (Manchester United)

Harry Maguire

Credit imagine: Eurosport

Manchester United a plătit pentru el 80 de milioane de lire sterline când l-a adus de la Leicester. Este un adevărat lider pentru echipa lui Solskjaer și reușește să și marcheze goluri importante. Este foarte puternic la jocul aerian.

Aymeric Laporte (Manchester City)

Aymeric Laporte

Credit imagine: Getty Images

Laporte este fundașul central tipic Guardiola: elegant, confortabil în posesie și nu se teme să-și pună capul acolo unde doare. Defensiva lui Manchester City a fost mereu greu de depășit când Laporte a fost în echipă. Adus pentru 67 de milioane de euro de la Bilbao în ianuarie 2018, jucătorul spaniol ar intra în orice echipă din lume, poate cu excepția propriei sale formații, deoarece Pep îl preferă pe John Stones. Laporte a devenit și titular în naționala Spaniei, reușind să intre cu succes în locul lui Sergio Ramos.

Marquinhos (PSG)

Marquinhos

Credit imagine: Getty Images

Thaigo Silva a fost ani buni nr. 1 la PSG, dar după plecarea acestuia la Chelsea, Marquinhos a preluat domnia în apărare. Este de nivelul colegului din echipa națională, aflat acum sper final de carieră și reușește să marcheze și goluri importante, după cum am observat în ultimele campaniei ale parizienilor în Liga Campionilor. A devenit un fotbalist indispensabil Parisului, chiar dacă tripleta Messi – Neymar – Mbappe ocupă primele pagini.

Virgil van Dijk (Liverpool)

Virgil van Dijk

Credit imagine: Getty Images

Olandezul nu a participat încă la un turneu major cu Olanda. Dar el are deja un palmares impresionat cu Liverpool în Premier League și Liga Campionilor. Van Dijk are tot ce ți-ai dori de la fundaș central modern: forță, viteză, pricepere aeriană, calități de lider și abilități de a controla mingea.

Ruben Dias (Manchester City)

Ruben Dias

Credit imagine: Getty Images

Ruben Dias a intrat în linia de apărare a echipei Manchester City de parcă s-ar fi născut pentru a juca acolo. Este calm la minge, bine poziționat tot timpul și liderul pe care "cetățenii" l-au câștigat în defensivă după ce Vincent Kompany și-a luat la revedere. Pare imbatabil în dueluri unu la unu. Va face probabil parte din coloana vertebrală a echipei Manchester City pentru mulți ani de acum încolo.
CARE ESTE CEL MAI BUN FUNDAȘ DIN LUME?
Cupa Mondială FIFA
Szczesny a dezvăluit cum și-a dat seama unde va trage Messi din penalty! Pontul oferit altor portari
ACUM O ORĂ
Fotbal
Nicolae Stanciu, tot mai aproape de revenirea în Europa: "Suntem în contact cu el tot timpul"
ACUM 2 ORE