Articol scris de Daniel Ișvanca
Peninsula Iberică are șansa de a găzdui un adevărat festival fotbalistic în anul 2030, iar spaniolii au făcut un anunț oficial în privința arenelor ce vor fi puse la bătaie pentru mondialul de peste 8 ani.

CAMP NOU, SANTIAGO BERNABEU ȘI WANDA METROPOLITANO, CELE MAI IMPORTANTE ȘI ATRĂGĂTOARE ARENE

Liga
Real Madrid, victorie cu emoții la debutul în noul sezon de La Liga! A fost condusă de Almeria
ACUM 5 ORE
Federația Spaniolă de Fotbal a făcut marele anunț, însă aceștia urmează să confirme doar 11 dintre cele 15 stadioane care se află pe lista preliminară.
Spania a mai găzduit un campionat mondial doar în anul 1982, însă a fost aproape de a găzdui și în 2018, respectiv 2022, dar au pierdut șansa aceasta, cele două turnee finale fiind organizate în Rusia și Qatar. Ce este important de precizat este faptul că 9 dintre cele 15 arene propuse de FSF sunt ale unor echipe ce evoluează în La Liga Santander.
Spre exemplu, pentru Campionatul Mondial din 2026, ce se va disputa în Statele Unite ale Americii și Canada, FIFA a solicitat ca stadioanele să aibă o capacitate de minim 40 mii locuri, ceea ce ar face ca anumite arene din Spania să nu fie eligibile. Anoeta (39,300), La Romareda (33,600), Riazor (32,500), Gran Canaria (32,400), Nueva Condomina (31,200), La Rosaleda (30,000), El Molinon (30,000) și Balaidos (29,000) ar fi cele care nu ar îndeplini criteriul capacității.
Barcelona a anunțat faptul că Spotify Camp Nou va intra într-un plin proces de renovare, în urma acordului cu cei de la Spotify, iar arena din Catalunia va fi pregătită pentru grandiosul turneu final, care se va desfășura pe adevărate bijuterii. Conform informațiilor furnizate de oficialii Barcelonei, capacitatea ar urma să fie mărită până la 105 mii locuri. Tot în acest oraș mai există și arena RCDE, ce aparține echipei Espanyol.
În Madrid, vor exista două super stadioane la cele mai înalte standarde, Santiago Bernabeu fiind gata la începutul anului 2023, după ce și acesta a intrat într-un vast proces de modernizare, ce presupune un acoperiș retractabil și multe alte facilități futuriste. În capitala Spaniei, tronează și superbul Wanda Metropolitano, deschis oficial în septembrie 2017, având o capacitate de aproximativ 69.000 locuri. În această "oază" de sănătate, s-au investit peste 300 milioane euro.
La Cartuja (Sevilla, 57.619), San Mames (Bilbao, 53.331), Mestalla (Valencia, 49.430) sunt celelalte stadioane care ar îndeplini regula impusă de FIFA, însă, rămâne de văzut dacă în cele din urmă vor primi undă verde în acest sens.
Citește și:

PORTUGALIA A PREGĂTIT ȘI EA ARENELE PENTRU CM 2030

Estadio da Luz, Jose Alvalade și Dragao din Porto sunt stadioanele pe care lusitanii mizează la turneul final ce se va desfășura în 2030. Ele se vor alătura celor 11 stadioane din Spania. Pentru Portugalia, va fi o premieră în ceea ce privește găzduirea unui campionat mondial, aceștia organizând doar europeanul din 2004.

LISTA CANDIDAȚILOR ESTE UNA PUTERNICĂ

Uruguay și Argentina sunt și ele înscrise în această cursă pentru mondialul de peste 8 ani, iar Chile, Paraguay și Bolivia s-au alăturat și ele inițiativei, considerând că ar fi normal ca locațiiile lor să fie luate în evidența FIFA, ținând cont că primul turneu de acest gen a fost organizat în Uruguay, în 1930.
Romanian Liga I
Nicolae Dică a dezvăluit ce s-a întâmplat în vestiar, la pauza meciului dintre FCSB și Chindia
ACUM 6 ORE
Serie A
Răzvan Marin a debutat pentru Empoli în Serie A! Maxim, assist în Turcia. Rezultatele românilor
ACUM 6 ORE