După 90 de minute, tabela indica în continuare 0-0, iar cele două formații au intrat în prelungiri. Egalitatea s-a menținut până în minutul 120, urmând ca soarta Supercupei să se decidă la penalty-uri, unde Real s-a impus cu 4-1.
Chiar dacă nu s-a marcat în timpul regulamentar, în minutul 115 a avut loc o fază foarte importantă, echivalenta unui gol. Alvaro Morata, atacantul lui Atletico, a scăpat singur cu portarul, la marginea careului. Federico Valverde, mijlocașul Realului, s-a sacrificat și l-a faultat pe Morata, primind apoi cartonașul roșu.
Faultul grosolan, dar atât de important în economia jocului, a fost privit ca o adevărată reușită de către oficialii partidei, care l-au numit pe Valverde omul meciului.
Liga
Ghinion teribil pentru Real Madrid! Încă un titular e indisponibil! Situație ingrată pentru Zidane
18/04/2021 LA 11:07
La finalul partidei, Valverde a fugit direct la Morata ca să-și ceară scuze. Mijlocașul uruguayan s-a arătat destul de supărat pentru gestul său, în ciuda faptului că Real Madrid a câștigat trofeul:
"N-ar fi trebuit să-l faultez în felul acela. Mi-am cerut scuze în fața lui Morata, era singurul mod în care-l mai puteam opri. Mă bucur că am câștigat trofeul, dar, în același timp, sunt încă dezamăgit pentru ce am făcut. Pur și simplu, n-a fost corect, a fost un moment foarte trist pentru mine.", a fost prima reacție a lui Valverde.
https://i.eurosport.com/2020/01/13/2752356.jpg

Simeone: "Federico a procedat corect"

Imediat după ce a fost eliminat, Simeone l-a încurajat pe mijlocașul uruguayan, urmând ca la finalul partidei să declare că Valverde a procedat corect:
"I-am spus lui Federico că a făcut ce a trebuit, în situația respectivă. Cu siguranță, merită premiul pentru cel mai bun jucător al meciului. Real a câștigat meciul datorită acelui fault. Trebuie să recunosc, oricine ar fi procedat la fel la acea fază.", a spus Simeone.
Zinedine Zidane, aflat la a doua Supercupă a Spaniei câștigată pe banca lui Real Madrid, l-a lăudat, la rândul său, pe Valverde pentru intervenția asupra lui Morata, deși a fost una neregulamentară:
"I-am spus să nu fie supărat pentru că a procedat corect, nu avea altă soluție. A fost un fault oribil, într-adevăr, însă crucial. Este foarte bine că și-a cerut scuze, el și Morata se cunosc foarte bine.", a declarat Zidane.
https://i.eurosport.com/2020/01/13/2752358.jpg

Federico Valverde, om de bază la Real Madrid

La 21 de ani, Federico Valverde a devenit un punct fix în angrenajul lui Zidane la Real Madrid.
Formația de pe Santiago Bernabeu n-a pierdut vreun meci în actualul sezon, atunci când Valverde a fost titular, iar evoluțiile sale i-au determinat pe fani să îl voteze jucătorul lunii noiembrie. Deocamdată, Valverde nu pare capabil să ducă la aceeași intensitate un meci dificl, cum a fost spre exemplu El Clasico, dar atâta vreme cât se află pe teren, Real arată excelent.
Supercupa câștigată aseară a fost al 12-lea trofeu obținut de Zidane pe banca Realului, în cele două mandate petrecute pe banca madrilenilor. Următorul meci al Realului va fi pe 18 ianuarie, împotriva Sevillei, în etapa 20 din La Liga.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Valverde, reacție de mare campion privind atacarea autocarului Realului de către fanii lui Liverpool
15/04/2021 LA 14:54
Premier League
Man United a găsit înlocuitorul perfect pentru Pogba! "Diavolii" vor un jucător de la Real Madrid
17/02/2021 LA 09:53