Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona-Real Madrid 2-3 | Madrilenii se califică în finala Supercupei Spaniei

Alex Masgras

Actualizat 12/01/2022 la 23:45 GMT+2

Barcelona și Real Madrid au oferit un nou episod din El Clasico în Arabia Saudită, cu ocazia semifinalelor Supercupei Spaniei. Real Madrid s-a impus cu 3-2, după 120 de minute. Ea va juca finala cu câștigătoarea partidei dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao

Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid s-a calificat în finala Supercupei Spaniei, după victoria din Arabia Saudită contra Barcelonei . Echipa lui Carlo Ancelotti a început mai bine partida de la Riyad. Benzema a încercat să îi surprindă pe catalani încă din al doilea minut al meciului, dar șutul său a trecut mult peste poarta lui Ter Stegen. Echipa lui Carlo Ancelotti a mai pus probleme în minutele 12, prin Vinicius, care a trimis în brațele portarului german și Asensio, care nu a găsit cadrul porții de la marginea careului în minutul 19.
În minutul 25, Sergio Busquets este deposedat la mijlocul terenului de Karim Benzema, iar madrilenii pleacă pe contraatac. Mingea ajunge la Modric, care trimite înapoi către Benzema, iar francezul îl lansează superb pe Vinicius care finalizează cu piciorul stâng, fără vreo șansă pentru Ter Stegen.
El Madrid celebra el gol de Vinícius ante el Barcelona
Prima șansă a catalanilor a venit în minutul 30, atunci când Luuk de Jong a trimis periculos cu capul centrarea lui Dembele, dar balonul a fost reținut de Coutrois. În minutul 41, Barcelona a egalat prin Luuk De Jong. Militao a încercat să respingă centrarea lui Dembele, dar mingea l-a lovit pe De Jong și a intrat în poartă.

Benzema și Ansu Fati au ieșit la rampă în repriza a doua în El Clasico

În repriza a doua, Barcelona a ratat o șansă uriașă de a prelua conducerea, dar șutul lui Dembele a trecut puțin pe lângă poarta lui Courtois.
În minutul 69, Karim Benzema trage un prim semnal de alarmă defensivei catalanilor. Acesta aproape că a lăsat fără reacție apărarea Barcelonei și a șutat la poartă cu piciorul stâng, dar mingea a lovit bara. Trei minute mai târziu, același Benzema șutat la poartă cu piciorul drept, iar mingea a fost respinsă în lateral de Ter Stegen. Balonul a ajuns la Carvajal, iar centrarea sa a fost deviată de către portarul german chiar în dreptul lui Benzema, care nu a mai ratat și a dus scorul la 2-1 pentru Real Madrid.
Barcelona nu a cedat, iar în minutul 83, nou-intratul Ansu Fati a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap. Fără marcaj, acesta a reluat centrarea perfectă a lui Jordi Alba și a trimis partida în prelungiri.
Barcelona's Spanish midfielder Ansu Fati (10) is congratualted by teammates after scoring during the Spanish Super Cup semi-final football match between Barcelona and Real Madrid
În prelungiri, Real Madrid a lovit prin Federico Valverde. Acesta a marcat în urma unui contraatac al madrilenilor din minutul 98, inițiat de Casemiro. Mingea a ajuns la Rodrygo, iar centrarea acestuia l-a găsit pe Valverde, care a dus scorul la 3-2.
În minutul 101, Courtois a fost pus la încercare de catalani, la interval de câteva secunde. Primul șut parat de portarul belgian a fost cel al lui Sergio Busquets, iar câteva secunde mai târziu cel al lui Ousmane Dembele. O nouă șansă a catalanilor a venit în minutul 109, atunci când Abde a șutat de la marginea careului, dar balonul a trecut milimetric pe lângă poartă.
Barcelona a mai avut șansa de a egala în prelungiri, dar Ansu Fati a ratat execuția. Echipa lui Carlo Ancelotti putea marca și golul cu numărul 4, dar Rodrygo a trimis pe lângă poartă în situație de 1-1 cu Ter Stegen.
Real Madrid se califică astfel în finala Supercupei Spaniei, iar mâine va afla adversara de duminică. A doua semifinală se joacă joi, între Atletico Madrid și Athletic Bilbao.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo