Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona este supercampioana Spaniei, după ce s-a impus în El Clasico! Real Madrid, dominată de catalani

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 15/01/2023 la 22:58 GMT+2

Barcelona s-a impus în Supercupa Spaniei, în fața marii rivale Real Madrid, cu scorul de 3-1. Catalanii au cucerit al 14 trofeu de acest gen, cu 2 mai multe decât clubul blanco, care s-a oprit pentru moment la cota 12.

El delantero del FC Barcelona, Robert Lewandowski (i), pelea un balón con el defensa del Real Madrid, Antonio Rüdiger (d), durante el partido de la final de la Supercopa de España 2023, que se juega este domingo en el Estadio Internacional Rey Fahd de Ria

Credit imagine: EFE

Articol scris de Dani Morar
Barcelona a câștigat Supercupa Spaniei după ce s-a impus cu scorul de 3-1 în fața lui Real Madrid. Catalanii și-au asigurat victoria încă din prima repriză, când au marcat Gavi și Lewandowski. Pedri și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în partea secundă, când clubul din capitala Spaniei nu a avut ocazii mari de a reveni în joc.
Lewandowski a avut o ocazie uriașă de a deschide scorul în minutul 12. Polonezul a fost aproape de a 7-a reușită în poarta Realului, dar șutul său de la marginea careului a fost respins în corner de Courtois, care a intervenit excelent.
Realul a replicat după doar 6 minute, prin Karim Benzema. Atacantul francez reluat cu capul o centrare excelentă, dând în minge de unde vine, însă a ratat de puțin ținta. Ter Stegen s-a întins, însă portarul neamț era bătut.
Gavi a fost cel care a deschis scorul, cu o execuție sigură, strecurând mingea pe lângă portarul Realului. Mijlocașul Barcei a primit o pasă superbă din partea lui Lewandowski, profitând din plin de șansa avută și deschizând scorul.
Gavi i-a întors favorul atacantului catalanilor, oferindu-i o pasă care l-a pus pe polonez în situația de a marca cu poarta goală. Faza a curs foarte bine pentru Barcelona, iar Gavi a luat cea mai bună decizie, centrând pe jos, în forță, iar Lewandowski a reluat cu latul din apropierea careului mic. Gavi a devenit cel mai tânăr marcator din El Clasico (18 ani şi 163 de zile) din ultimii 2 ani şi jumătate. Ansu FAti marca în 2020 la vârsta de 17 ani şi 359 de zile.
Din sezonul 2005-2006 până în prezent, Barcelona a înscris două sau mai multe goluri într-un El Clasico de 5 ori. De fiecare dată s-a impus: 4-3 (2014), 5-1 (2018) şi 4-0 (2022) au fost partidele care au precedat rezultatul din seara aceasta.
Citește și:

Barcelona a câștigat Supercupa Spaniei, în fața lui Real Madrid

În minutul 51, Ousmane Dembele a fost servit excelent de către Kounde, iar francezul a rămas singur cu portarul. Acesta a tras, dar Courtois a întins un picior salvator, salvând-o pe Real de al treilea gol încasat.
Lewandowski a fost periculos și el, însă polonezul a încercat să finalizeze din unghi, Courtois închizând acel spațiu foarte bine. Barcelona a construit o acțiune superbă în minutul 69, pentru a duce scorul la 3-0. Totul a plecat de la Lewandowski, care a scos în stânga pentru Gavi, iar mijlocașul a oferit încă un assist, de data aceasta, la capătul acțiunii aflându-se Pedri.
Sergio Busquets a jucat al 45-lea El Clasico din carieră, egalându-i pe Messi Sergio Ramos. Niciun alt jucător nu a apărut de mai multe ori într-un duel Real Madrid - Barcelona.
Benzema a redus din diferență în prelungirile partidei. Mingea i-a revenit după un atac prelungit, iar francezul a reluat puternic, din zona punctului de la 11 metri,
S-a încheiat 3-1 pentru Barcelona, care și-a dominat adversarul atât la capitolul posesie, cât și la ocazii. Catalanii au avut mingea în 55% din timp, iar Real Madrid a trimis doar 4 șuturi pe spațiul porții adverse, niciunul dintre acestea dându-i mari emoții lui Ter Stegen. Barca a șutat de 6 ori pe poarta lui Courtois, dar principalul atu a fost mijlocul terenului, care a funcționat excelent pentru catalani.
Barcelona a câștigat astfel cea de-a 14-a Supercupă din istoria sa, în timp ce marea rivală are doar 12 trofee de acest gen. Real Madrid conduce însă în clasamentul trofeelor din La Liga, cu 35 de campionate câștigate, în timp ce Barca are doar 26.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo