Articol scris de Răzvan Cîrceag
Videoclipul este mai vechi, din 2019, însă acum s-a viralizat pe rețelele de socializare. Dembele şi Griezmann, în timpul unui cantonament, au vrut să se joace pe PlayStation. Din cauza unor probleme cu televizorul, Griezmann a solicitat ajutorul unor muncitori asiatici. Dembele în acel moment i-a spus lui Griezmann: "Toate aceste fețe urâte pentru a juca PES? Nu ți-e rușine?!", iar colegul său a râs, însă nu s-a înţeles ce a răspuns.
Președintele Rakuten, Hiroshi Mikitani, a cerut o explicație completă de la Barcelona și vrea să știe dacă intenționează să se ia măsuri împotriva celor doi. "În calitate de sponsor al clubului și organizator al turului, regret remarcile rasiste ale jucătorilor. Rakuten a susținut filosofia Barcelonei și a susținut clubul ca sponsor, prin urmare un astfel de comportament este inacceptabil în niciun caz. Voi face un protest oficial clubului și voi dori să aflu opiniile lor", a scris Mikitani pe Twitter.
Cupa Mondială FIFA
Succesul de la Copa America l-a eliberat pe Messi: "Leo este fericit. Copa America i-a dat viață"
ACUM 6 MINUTE

MESAJUL JUCĂTORILOR DUPĂ INCIDENT

"Scena se întâmplă să fie în Japonia. Ar fi putut fi oriunde pe planetă. Aș fi folosit aceleași expresii. Deci nu vizam nicio comunitate. Se întâmplă să folosesc acel gen de cuvinte. Expresii în privat, cu prietenii, indiferent de originea lor. Acest videoclip este acum public. Îmi imaginez că ar fi putut jigni persoanele prezente în aceste imagini", a fost reacția lui Dembele.
"Am fost întotdeauna împotriva oricărei forme de discriminare. De câteva zile, unii oameni doresc să mă facă să mă simt drept omul care nu sunt. Resping ferm acuzațiile care mi-au fost aduse și îmi pare rău dacă i-am ofensat pe prietenii mei japonezi", a spus Antoine Griezmann.
Fotbal
VIDEO | Amicalul Hearts - Almeria, întrerupt după o bătaie generală între jucători! "A fost iadul"
ACUM 10 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Tite, responsabil de accidentarea lui Gabriel Jesus? Cum se apără selecționerul
ACUM 20 MINUTE