Creatorii spay-ului pe care arbitrii îl folosesc pentru a marca distanța zidului cer între un an și patru ani de închisoare pentru conducătorii FIFA, inclusiv pentru președintele lor, Gianni Infantino. Aceștia și-au dat ok-ul pentru ca spray-ul cu spumă să fie folosit în fotbal fără consimțământ și au încălcat astfel brevetul de invenție. Procesul lui Silva și Allemagne a fost înaintat în instanța braziliană în urmă cu patru ani, iar hotărârea va fi publicată în următoarele zile, anunță As.
Pablo Silva este convins că justiția va veni cu un verdict în favoarea lui și a lui Allemagne. El și partenerul său l-au angajat pe avocatul Cristiano Zanin Martins, care a obținut eliberarea fostului președinte brazilian Lula da Silva, și solicită peste 40 de milioane de dolari de la cea mai puternică organizație din fotbalul mondial.
"Așteptăm decizia primei instanțe, pe fond. Vom solicita ca Gianni Infantino și toți cei care au fost implicat să fie închiși, pe lângă recuperarea datoriilor", a explicat Silva pentru sursa citată.
Romanian Liga I
Dinamo, urmărită de ghinion! Nocturna stadionului a cedat la meciul cu Botoșani! Meciul s-a reluat
ACUM 15 MINUTE
Silva și Allemagne susțin că au avut un acord cu foștii lideri ai FIFA Julio Grondona și Joseph Blatter pentru utilizarea sprayului în toate meciurile de fotbal, în schimbul a 40 de milioane de dolari, dar că, după scandalul "FIFA Gate" și moartea fostului președinte al Federației argentiniene, dialogul cu FIFA a fost oprit. Forul internațional a folosit spray-ul fără a respecta acordul. După un prim litigiu, un judecător brazilian a interzis utilizarea sprayului, dar FIFA l-a folosit sub numele unei alte mărci.
"Am avut răbdare, dar când am văzut că spray-ul a fost utilizat în Rusia 2018, când ordinul de judecată îl interzisese, am explodat", insistă Silva, care a confirmat, de asemenea pentru AS că intenționează să ducă cazul la instanțele din Statele Unite.
Potrivit lui Silva, pentru fiecare partidă jucată din 2017 sub egida FIFA amenda ar fi de 15.000 de dolari. Astfel că, în acest moment, Silva și Allemagne ar primi o despăgubire de peste 100 de milioane, dacă ar fi să ne raportăm strict la un calcul matematic. Inventatorii spray-ului vor ca FIFA să își respecte înțelegerea inițială și să le verse în conturi suma de 40 de milioane de dolari.
https://i.eurosport.com/2020/05/10/2816885.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Tottenham - Chelsea 0-2. Kante dublează avantajul oaspeților pe terenul lui Spurs
ACUM 17 MINUTE
Fotbal
Tottenham - Chelsea 0-1. Thiago Silva deschide scorul pe terenul lui Spurs
ACUM 24 MINUTE