Reconstrucţia arenei a fost finalizată în urmă cu 15 luni, la începutul lunii noiembrie 2020.
Echipele de fotbal din România nu au putut evolua până acum pe Stadionul Arcul de Triumf, construit în București cu ocazia găzduirii unor partide de la Campionatul European de fotbal 2020.
Ministrul Sportului a anunțat că acest lucru se va schimba din 2022. Eduard Novak a spus că din ianuarie se vor stabili toate detaliile legale pentru ca arena să poată fi închiriată de echipele interesate să joace aici.
Romanian Liga I
Reghecampf, dorit de echipe din zona arabă! Care e situația antrenorului de la Universitatea Craiova
ACUM 2 MINUTE
Una dintre acestea este FCSB, care și-a exprimat de mai multe ori dorința de a evolua pe stadionul Arcul de Triumf, mai ales în condițiile în care, atunci când Arena Națională nu a fost disponibilă, roș-albaștrii s-au văzut nevoiți să joace la Giurgiu sau la Buzău.

Eduard Novak: "Dacă mai obţinem încă o semnătură de la Ministerul Justiţiei cred că în curând dăm drumul"

În luna noiembrie, Eduard Novak a explicat că MTS nu poate încasa bani din chiria arenei și că pentru a face acest lucru este nevoie ca Stadionul Arcul de Triumf să fie transformat în Complex Sportiv Național. În acest sens, MTS are nevoie de o Hotărâre de Guvern.
Acum, Ministrul Sportului a precizat faptul că stadionul depinde de o semnătură pentru a putea fi, în sfârșit, închiriat: "Dacă mai obţinem încă o semnătură de la Ministerul Justiţiei cred că în curând dăm drumul. Rămâne de înfiinţat acel Complex Sportiv Naţional Arcul de Triumf şi atunci îl putem da în chirie, să îl închiriem, în curând se va întâmpla asta.".
"Nu are nicio problemă cu sistemul de încălzire, era o chestiune la pompa de gaz sau nu ştiu exact, dar s-a schimbat şi nu mai este niciun fel de problemă", a spus Novak, întrebat dacă au existat probleme al sistemul de încălzire a gazonului.
CITEȘTE ȘI:

Specificațiile tehnice ale stadionului Arcul de Triumf

  • Cost construcţie: 36.926.880 milioane de euro
  • Capacitate: 8.207 locuri
  • Teren: 120m x 80m, suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale),
  • Facilități: încălzire, vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu, puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente), post de control anti-doping și spații administrative, spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.
Sursa: Agerpress
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
ACUM O ORĂ
Europa League
Gică Hagi, spectator de lux la finala Europa League! Ce a făcut după ce a ajuns la Sevilla
ACUM 2 ORE