Timișoara are foame de fotbal și visează de mult timp la un stadion nou, așa cum s-au construit în București, Cluj, Craiova, Ploiești sau Arad. Compania Națională de Investiții a demolarat documentația privind demolarea actualei arene i contruirea unui stadion nou cu o investișie de 100 de milioane.
”Urmează ca cele două variante alese să intre în comisia tehnico-economică, să obțină toate avizele și să se treacă la studiul de fezabilitate, care sper să dureze până în trimestrul doi al anului viitor, urmând ca apoi să se treacă la licitația pentru proiectare și execuție, pentru ca până la toamnă să avem un constructor. Asta este foarte important. Ambele variante au facilități de cazare, adică hotel, spații pentru servicii-magazine, dar și intrări special realizate care să permită intrarea cu autospeciale și camioane de mare capacitate, nu cum este la Național Arena. Diferențele sunt la aspect ce țin de design și materiale”, a spus Alin Nica, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, pentru liga 2.ro.
https://i.eurosport.com/2020/04/29/2812430.jpg
Serie A
Inter a pierdut acasă cu Roma, după un meci superb! Mourinho, gură de oxigen! Inzaghi, sub presiune
ACUM 23 MINUTE

Timișoara învață din greșelile de la Arena Națională

Cele două opțiuni alese pentru studiul de fezabilitate nu sunt cu un acoperiș peste suprafața gazonului și nici măcar retractabil. Această variantă a fost aleasă pentru a dat posibilitatea gazonului de a avea cele mai bune condiții.
"Președintele Consiliul Județean dorește ca acest stadion să aibă un design deosebit. ”Stadionul nu va fi cu acoperiș peste suprafața de joc. Avantajul este că gazonul nu are de suferit și nu trebuie protejat cu instalație de ultraviolete, astfel că și costul operațional va fi mai mic. Am renunțat la partea de acoperiș, am văzut și ce se întâmplă cu retractarea lui, gazonul se strictă de la meci la meci. Am solicitat un sistem de protecție a gazonului când vor fi evenimente de divertisment organizate în incinta stadionului. Am solicitat ca proiectantul să-și dea frâu liber imaginației, astfel încât și aspectul să fie unul original. Am cerut să se țină cont de specificul local din punct de vedere cromatic”, a precizat Alin Nica.
Timișoara are trei echipe de fotbal la nivel național în acest moment, dar niciuna în joacă în Liga 1. ASU Poli este pe locul 3 în Liga 2, iar Ripensia ocupă locul 14 în aceeași competiție. Echipa finanțată de primărie, ACS Poli se află pe locul 3 în Seria a 8-a a Ligii 3.
Liga
Barcelona, tot mai aproape de a ajunge la un acord cu Atletico în privința lui Griezmann
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Fotbalistul care are locul asigurat în primul 11 al FCSB pentru meciul cu FC Argeș! Anunțul lui Dică
ACUM 2 ORE