Stadionul Rapid se numără printre cele trei stadioane care au fost construite în scopul organizării EURO 2020 la București. Dacă lucrările la stadioanele Ghencea și Arcul de Triumf au fost deja încheiate, cele din Giulești se aproprie de stadiul final al lucrărilor. Azi au fost montate ambele tabele pe "Rapid Arena".
"Progresăm în fiecare zi cu lucrările de execuție la noul stadion Rapid, iar astăzi a fost finalizată montarea celor două tabele amplasate la nivelul peluzelor Nord și Sud. Mulțumim tuturor celor implicați în construcția acestui stadion", a fost comunicatul transmis pe Facebook de "Construcții Erbasu".
Fotbal
Boloni, despre negocierile eșuate cu FRF pentru a deveni selecționer: "Probleme ilogice"
ACUM 19 MINUTE

"Rapid Arena", în linie dreaptă cu lucrările

La începutul lui 2021, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a verificat stadiul lucrărilor la stadionul Rapid. Acesta a precizat că a primit asigurări că arena va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai: "M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susţinut pe arena din Giuleşti şi am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai, astfel încât stadionul să poate fi redat în condiţii optime bucureştenilor şi, în acelaşi timp, pentru a ne onora obligaţiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din această vară", a precizat ministrul Dezvoltării.

SPECIFICAȚIILE "RAPID ARENA"

  • capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor)
  • preţ 39.499.366 milioane de euro
  • nivel de clasificare UEFA, 4
  • suprafaţa totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă)
  • complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis, volei, baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice
  • spaţii de cazare pentru sportivi
  • spaţii de alimentaţie publică
  • spaţii administrative
Fotbal
Barcelona, aproape de a transfera gratis o piesă importantă la centrul terenului de la AC Milan
ACUM O ORĂ
Fotbal
UEFA amenință Sporting Lisabona cu excluderea din competițiile europene pentru trei ani
ACUM 2 ORE